Güncel

BM'den İsrail'e: 'Yahudi yerleşimlerini durdur'

BMGK, İsrail’den Doğu Kudüs de dahil olmak üzere Filistin topraklarında devam eden yerleşim faaliyetlerine son vermesi talebinde bulundu.

24 Aralık 2016 Saat: 10:36
BM'den İsrail'e: 'Yahudi yerleşimlerini durdur'
BM'den İsrail'e: 'Yahudi yerleşimlerini durdur'

BM Güvenlik Konseyi’nde kabul edilen karar uyarınca İsrail’den Doğu Kudüs de dahil olmak üzere Filistin topraklarında devam eden yerleşim faaliyetlerine son vermesi talebinde bulunuldu.

BMGK Başkanı Roman Oyarzun, ABD’nin katılmadığı oylamada, karar taslağının 14 lehte oyla kabul edildiğini söyledi. Mısır’ın hazırladığı tasarı, 2334 numaralı BMGK kararı olarak, başta Doğu Kudüs’te olmak üzere Filistin topraklarında Yahudi yerleşim birimi inşa etme faaliyetlerinin durdurulmasını öngören karar tasarısının kabul edilmesi durumunda İsrail’den faaliyetlerine ‘hemen’ son vermesini talep ediyor.

Dün ABD'nin yeni başkanı seçilen Donald Trump'ın devreye girdiği ve Mısır'ın karar tasarısını oylamaya sunmaktan vazgeçtiği iddia edilmişti.

İSRAİL: ABD, TEK DOSTUNU KAYBETTİ

İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, oylamada çekimser kalan ABD’nin İsrail’i terk ettiğini söyledi. Bakan Steinitz, “Bu yerleşimlere karşı bir tasarı değil, bu İsrail karşıtı bir tasarı. Yahudi halkına ve Yahudi devletine karşı bir tasarı. ABD basit şekilde Ortadoğu’daki tek dostunu terk etti” dedi

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız