Güncel

Bursa KESK Şubeler Platformu, BES üyelerinin açığa alınmasını protesto etti

Bursa’da 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma ve işten çıkarmalarda açığa alınanlara BES üyeleri ile bir yenisi daha eklendi.

5 Ağustos 2016 Saat: 10:16
Bursa KESK Şubeler Platformu, BES üyelerinin açığa alınmasını protesto etti
Bursa KESK Şubeler Platformu, BES üyelerinin açığa alınmasını protesto etti

Uludağ Üniversitesi’nde SES üyeleri açığa alındı. Uludağ Üniversitesi’nde açığa alınan isimlerden Sağlık Emekçileri Sendikası üyeleri, “Yıllar boyunca cemaatçiliğe, her türlü kayırmacılığa karşı emeğin haklarını savunduk. Şimdi FETÖ/PDY operasyonu diye başlatılan sürece bizleri de dahil etmek istediler ve açığa aldılar” dedi.

KESK üyeleri “KESK’e bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası uzun yıllardır bilimsel, laik, aydınlanmacı bir perspektifle sağlık çalışanlarının haklarını savunuyor. Cemaat, tarikat ağlarına, gerici uygulamalara yıllar boyunca karşı çıktık. Bu yanlıştan acilen dönülmelidir” dediler.

Bursa KESK Şubeler Platformu da üyelerine yönelik hukuksuz işlemleri yaptığı bir basın açıklaması ile protesto etti. KESK toplantı salonunda yapılan basın açıklamasını okuyan Süleyman Ayyılmaz, “Cemaat kanlı darbe girişimiyle ülkede karanlık bir rejim kurmak isterken, iktidar ise 3 ay süreyle ilan edilen OHAL ile bunu keyfi uygulamalarla otoriter bir rejime dönüştürmeye çalışmaktadır” dedi.

Ayyılmaz, “Açığa alma dalgasının fişleme, gizli tanık ifadesi gibi antidemokratik yöntemlere başvurulduğu görülmektedir. İlimizde de KESK’e bağlı sendika şubelerinden Eğitim Sen’in 5, BES’in 3, Tarım Orkam Sen’in 3, Kültür Sanat Sen’in 1, SES’in 7 üyesi olmak üzere 19 arkadaşımız açığa alınmıştır” dedi. Sendika üyeleri, “Ne darbelere teslim olacağız ne de bu girişime yaslanarak kirli iktidar planlarını hayata geçirmek isteyenlere, tehlikeli çağrılarla ülkeyi daha kaotik bir sürece sürüklemeye çalışanlara izin vermeyeceğiz” diye belirtti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız