Güncel

Bursa'da 27 öğretmene 1 yıl 2 ay hapis cezası

27 eğitim emekçisine 1 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Mahkeme cezaların beş yıl ertelenmesine karar verdi.

26 Şubat 2016 Saat: 21:50
Bursa'da 27 öğretmene 1 yıl 2 ay hapis cezası
Bursa'da 27 öğretmene 1 yıl 2 ay hapis cezası

Bursa'da öğretmenler  10 Eylül 2014 tarihinde okullardaki siyasi  kadrolaşmaya ve kamu kaynaklarının özel sektöre kullandırılmasına karşı  “bilimsel, laik ve demokratik eğitim” talebi ile yürüyüş düzenlemiş, ardından da İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapılmıştı.

Eylem sonrasında açılan soruşturma davaya dönüşmüş, önceki gün sonuçlanan davada 27 eğitim emekçisine 1 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Mahkeme cezaların beş yıl ertelenmesine karar verdi.Mahkeme kararında cezaların “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası’na muhalefet, kamu malına zarar vermek ve basit yaralama” suçlarına dayandırıldığı ifade edildi.

Ceza alan  öğretmenlerin 14'ünün Eğitim-Sen Bursa Şubesi yönetici ve işyeri temsilcisi olduğu öğrenildi. Eğitim-Sen Bursa Şubesi yaptığı açıklamada, bu cezanın sendikalarının bilimsel, laik, demokratik ve ana dilde eğitim mücadelesinden vazgeçiremeyeceğini vurguladı. Gerçek nedenin eğitim emekçilerini ve sendikaları baskı altına almak, yandaş sendika dışındaki sendikal kuruluşları yok etmek olduğunu dile getirdi.

NET HABER AJANSI

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız