Güncel

Bursa'da 37 kuruluş: "Darbe'ye hayır, çözüm eşit, özgür, demokratik Türkiye" dedi.

Bursa Demokrasi Güçleri, darbe girişimini kınarken, özgür, laik ve demokratik Türkiye talebi dile getirildi.

3 Ağustos 2016 Saat: 18:34
Bursa'da 37 kuruluş: "Darbe'ye hayır, çözüm eşit, özgür, demokratik Türkiye" dedi.
Bursa'da 37 kuruluş: "Darbe'ye hayır, çözüm eşit, özgür, demokratik Türkiye" dedi.

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde  Meslek Odalarının bulunduğu  BAOB yerleşkesinde  biraraya gelen ve 37 parti, sendika, dernek ve meslek odasının içinde yer aldığı  Bursa Demokrasi ve Emek Güçleri, “ Ne Darbe, Ne Dikta, Eşit ,Özgür, Laik, Demokratik Türkiye” adıyla toplu basın açıklaması gerçekleştirdi. Yoğun katılımın olduğu  basın açıklamasında, askeri darbelerden en çok çekenin emekçiler olduğuna dikkat çekerek, darbe girişimi kınanırken,  dikta yönetimlerinin de çözüm olamayacağı, çözümüm  demokratik bir Türkiye’de olduğu vurgulandı.

Bursa Demokrasi Güçleri yaptıkları açıklamada, 15 Temmuz’da ülkeyi karanlığa sürüklemek amacıyla askeri darbe girişiminin yaşandığını, ülkemizde askeri darbelerden ülke, halk ve özellikle çalışanların büyük zararlar gördüğünü, tüm darbe ve darbe girişimlerine karşı olduklarını ve şiddetle kınadıklarını, tam demokrasiden yana olduklarını vurgulandı.

DÖRT ANA TALEPTE BULUNULDU

Darbenin önlenmesinin demokrasi adına bir kazanım olduğunun, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütlerinin darbeye karşı demokrasi platformunda buluştuğunun dile getirildiği açıklamada,” OHAL  ise demokrasiye zarar vermektedir  ve kaldırılmalıdır. Darbe girişiminin ayrıntılı araştırılmalı. Darbenin ulusal ve uluslararası sorumluları titizlikle belirlenmeli ve bağımsız mahkemelerde yargılanmalıdır. Darbe girişimini yapanların yanısıra, sokakta öldürmelerden sorumlu olanlarda araştırılmalı ve yargılanmalıdır. OHAL yasasına dayanılarak görevden el çektirilen kamu görevlileri titizlikle araştırılmalı, mağdur edilmemeli, suçu  sabit olmayan hiç kimsenin ekmeği ile oynanmamalıdır.”denildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız