Güncel

Can Dündar ve Erdem Gül'e tahliye talebine ikinci ret

Can Dündar ve Erdem Gül'e tahliye talebine ikinci ret

26 Aralık 2015 Saat: 12:57
Can Dündar ve Erdem Gül'e tahliye talebine ikinci ret
Can Dündar ve Erdem Gül'e tahliye talebine ikinci ret

MİT TIR'larında silah taşındığı görüntülerini yayınladıkları gerekçesiyle bir aydır Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün ikinci tahliye talepleri de reddedildi.

Talebi değerlendiren İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimi Durmuş Karaçalı, iki gazeteciye atılı suçun vasfı, delil durumu, suçlamanın ağırlığı ve istenen ceza miktarının sınırları dikkate alındığında adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağını belirtti. Tutuklamanın ölçülü olduğunu savundu. Dündar ve Gül için daha önce de tahliye talebinde bulunulmuştu. O talep de aynı gerekçelerle reddedilmişti.

Can Dündar ve Erdem Gül'ün meslektaşları, tutukluluklarının 30. günü nedeniyle bugün saat 14.00'te Taksim Tünel'de bir araya gelerek, 30 adımlık bir eylem yapacak. İki gazetecinin meslektaşları adına yapılan yazılı açıklamada, “Tutuklu gazetecilerin tutuksuz yargılanmalarını talep etmek; mesleğimizi ve halkın haber alma hakkını savunmak için yine sokaklara çıkıyoruz. Hakikat asla hapsedilemez. Halkın haber alma hürriyeti asla engellenemez.” denildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız