Güncel

Cumartesi Anneleri 610 haftasında 23 yıldır kayıp Hüseyin Taşkaya'yı sordu

Cumartesi Anneleri/İnsanları Galatasaray Meydanı’ndaki 610 Haftalarında 22 yıl önce gözaltına kaybedilen Hüseyin Taşkaya için toplandı.

3 Aralık 2016 Saat: 13:07
Cumartesi Anneleri 610 haftasında 23 yıldır kayıp Hüseyin Taşkaya'yı sordu
Cumartesi Anneleri 610 haftasında 23 yıldır kayıp Hüseyin Taşkaya'yı sordu

Cumartesi Anneleri/İnsanları Galatasaray Meydanı’ndaki 610 Haftalarında 23 yıl önce gözaltına kaybedilen Hüseyin Taşkaya için toplandı.

Taşkaya dosyasındaki hukuki keyfilik ve cezasızlığın son bulmasını istedi.

İHD İstanbul Şubesi Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon’un açıklamasına göre 12 Eylül döneminde beş yıl cezaevinde kalan Hüseyin Taşkaya, cezaevinden çıktıktan sonra İnşaat işine girdi . Varlıklı bir müteahhit olarak yaşamını sürdürmekteydi. Adının ölüm listesinde olduğunu öğrendiğinde ailesiyle birlikte İstanbul'a taşındı. Ardından kalan işlerini tamamlamak için bir süreliğine Siverek'e döndü ve amcasının evinde kalmaya başladı.6 Aralık 1993 tarihinde askerler, polisler, Bucak aşiretine mensup korucular otuz araçlık konvoyla, Urfa'nın Siverek ilçesi Bağlar mahallesindeki amcası Mehmet Taşkaya'nın evine baskın yaptı ve Hüseyin Taşkaya'yı gözaltına alarak Merkez Jandarma Komutanlığı'na götürdü. Ogünden beri Taşkaya  gözaltı kayıpları listesine eklendi.

Fotolar: Kerim Eren

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız