Güncel

Dev Yapı-İş Aytaç için eylem yaptı

3’üncü havalimanı inşaatında çalışırken üzerine benzin dökülerek katledilen Mehmet Aytaç için DİSK/ Devrimci Yapı, Yol ve İnşaat İşçileri Sendikası (Dev Yapı-İş) İkitelli’de eylem yaptı.

4 Eylül 2016 Saat: 22:24
Dev Yapı-İş Aytaç için eylem yaptı
Dev Yapı-İş Aytaç için eylem yaptı

İstanbul’da yapımı devam eden 3’üncü havalimanı inşaatında çalışırken üzerine benzin dökülerek katledilen Mehmet Aytaç için DİSK/ Dev Yapı-İş İkitelli’de eylem yaptı.

“Faşist saldırganlığa geçit vermeyeceğiz!” pankartını açan kitle, sık sık “Faşizme karşı omuz omuza”, “Yaşasın İşçilerin birliği, halkların kardeşliği” ve “Katillerden hesabı emekçiler soracak” sloganları attı.

Basın açıklamasını okuyan Dev-Yapı-İş üyesi Özgür Karabulut, inşaatın olayın üstünü kapatmaya çalıştığına dikkat çekerek, “Katliam hakkında çalışanların bilgi vermesi yasaklanmıştır. Şirket yetkilileri olayın politik kısmını yok sayarak meselenin basit bir kavgadan yola çıktığını iddia etmiştir” dedi. Karabulut, Aytaç’ın yakılarak katledilmesinin IŞİD zihniyetinin eseri olduğunu belirtti. İnşaat emekçilerinin sık sık  saldırılara maruz kaldığını aktaran Karabulut, “Geçtiğimiz aylarda Kütahya’da da Kürt işçilerin kaldığı barakalar ateşe verilmiştir” diyerek olayın bir an önce aydınlatılmasını istedi ve sendika olarak olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız