Güncel

DİB: OHAL koşullarında anayasa yapılamaz

Demokrasi İçin Birlik, referandumla ilgili bir açıklama yayınlayarak, OHAL koşullarında anayasa yapılamayacağına dikkat çekti.

6 Mart 2017 Saat: 12:12
DİB: OHAL koşullarında anayasa yapılamaz
DİB: OHAL koşullarında anayasa yapılamaz

Demokrasi İçin Birlik, bir açıklama yaparak referandumun OHAL koşullarında yapılmaması, bu konudaki Venedik Komisyonu raporunun dikkate alınması gerektiğine dikkat çekti.

Açıklamada Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nin anayasa ve hukuk konularındaki referans kurumu olan Venedik Komisyonunun, siyasi özgürlüklerin yoğun bir biçimde sınırlandırılmasının anayasa referandumu için gerekli demokratik çerçevenin oluşmasını engellediğini belirttiği hatırlatıldı.

OHAL’e derhal son verilmesi istenen açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Venedik Komisyonu’nun raporuna göre Türkiye’nin tek adam rejimine sürüklendiği, ülkenin otoriter bir rejimi engelleyecek tüm mekanizmalardan yoksun olduğu belirtiliyor. Komisyon raporunda Cumhurbaşkanı’nın şimdiye kadar olduğundan daha yoğun olarak ülkeyi kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) yöneteceği ve olağanüstü durumu -kendi isteği doğrultusunda- uzatabileceği de ifade ediliyor.

Demokrasi için Birlik Girişimi olarak Venedik Komisyonu raporunun dikkate alınmasını, anayasanın özgür, eşit koşullarda katılımcı ve çoğulcu bir anlayışla hazırlanması için OHAL uygulamasına derhal son verilmesini, demokratik hak ve özgürlüklerin önündeki engellerin kaldırılmasını talep ediyoruz.” 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız