Güncel

Direnişteki Tedi işçilerine, özel güvelik görevlilerinin saldırısı protesto edildi.

Direnişteki Tedi işçilerine, özel güvelik görevlilerinin saldırısı protesto edildi.

27 Ağustos 2016 Saat: 14:47
Direnişteki Tedi işçilerine, özel güvelik görevlilerinin saldırısı protesto edildi.
Direnişteki Tedi işçilerine, özel güvelik görevlilerinin saldırısı protesto edildi.

Açıklama yapan Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, baskılar karşısında sinmeyeceklerini belirterek, emekten yana herkesi işçi sınıfının yanında olmaya çağırdı.

DİSK/Limter-İş’e üye oldukları için işten atılan Tedi Depo işçileri, dün (25 Ağustos) özel güvenlik görevlilerinin saldırısına uğramalarını ve 4 arkadaşlarının bir süre gözaltında tutulmasını protesto etti. Direniş çadırı önünde bir araya gelen işçilere Eyleme, İnşaat-İş, BATİS, DERİTEKS üyesi ve tersane işçileri ile HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu,CHP, ESP, EMEP, EHP, DİP, SODAP, Alınteri, UİDDER, Mücadele Birliği ve yöre derneklerinin temsilcileri destek verdi.

Açıklama yapan Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, direniş sürecine ilişkin bilgi verdi. İşçilerin sürekli tehditlere maruz kaldığını kaydeden Saygılı, OHAL’i fırsat bilen Tedi patronunun 32 işçiyi işten çıkardığını hatırlattı. Yine OHAL gerekçesiyle çadırlarının depo dışına çıkarıldığını kaydeden Saygılı, yasaları korumakla yükümlü olan polisin, Tedi patronunu koruduğunu işçilere saldırdığını söyledi.

Depoya getirilen kaçak işçilere kendi durumlarını izah etmek isterlerken dün özel güvenlik görevlilerinin saldırısına maruz kaldıklarını kaydeden Saygılı, özel güveliğin değil işçilerin gözaltına alındığını ifade etti. Karakol polisinin gözaltındaki işçilere “Sendikalı olmayın bırakın bu işleri, çevik kuvvet olun” dediğini aktaran Saygılı, yasaları temsil ettiğini söyleyenlerin ne hakla işçileri mücadelesinden koparmaya çalıştığını sordu.

Polisin patronla işbirliği yüzünden bu zamana kadar masaya oturamadıklarını vurgulayan Saygılı, “Ama oturacaktır. Önümüzdeki günlerde işçilere, demokratik kurumlara saldırılar artacak. Sadece TEDİ işçileri olarak bu saldırılara direniriz ama püskürtemeyiz. Birleşerek bunu başarabiliriz” dedi. Saygılı, emekten yana olan herkesi işçi sınıfının yanında olmaya çağırdı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız