Güncel

Eğitim emekçileri Ankara’ya yürüyor...İşte yürüyüş programı

Eğitim Sen üyesi öğretmenler; baskı, sürgün, soruşturma ve cezalara karşı bugün Aydın’dan Ankara’ya doğru yürüyüş başlatıyor.

12 Temmuz 2016 Saat: 11:37
Eğitim emekçileri Ankara’ya yürüyor...İşte yürüyüş programı
Eğitim emekçileri Ankara’ya yürüyor...İşte yürüyüş programı

Eğitim Sen Şube Başkanları, Merkez Denetleme ve Disiplin Kurulu üyelerinin katılımıyla yapılacak yürüyüş, bugün Aydın’dan başlayacak, 15 Temmuz’da Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı önünde yapılacak basın açıklaması ile sona erecek.

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca yaptığı açıklamada, son dönemde Milli Eğitim Bakanlığı ile hükümetin Eğitim Sen üyelerine dönük baskısının arttığını dile getirerek, yalnızca 29 Aralık’ta yaptıkları grev nedeniyle 16 bin Eğitim Sen üyesine soruşturma açıldığını belirtti. Yaptıkları grev ve eylemlerin ‘suç olduğu’ yönünde bir algı yaratılmak istendiğini vurgulayan Karaca, “Grev yapmanın, miting yapmanın, açık alan açıklaması yapmanın suç değil, sendikal hak olduğunu bir kere daha vurgulamak amacıyla yürüyoruz” dedi.

52 öğretmenin meslekten çıkarılması isteniyor
Karaca, “Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek ‘cumhurbaşkanına hakaret’ vb iddialarla üyelerimize soruşturma açılıyor. 25 üyemiz bu soruşturmalar kapsamında açığa alındı. Açığa alınanlardan biri de İzmir 1 Nolu Şube Başkanımız Bahri Akkan. Üstelik bu soruşturmalar şimdi başka bir safhaya taşındı. Aydın’da 52 öğretmenin dosyası, meslekten çıkarma istemiyle Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu’na gönderildi ve meslektaşlarımızdan savunma istendi. İlk olarak Aydın’da gördüğümüz bu uygulamaya tepkimizi ifade etmek için yürüyüşümüzü Aydın’dan başlatıyoruz” diye konuştu.

DİSK, TTB ve kitle örgütleri de destek veriyor
Karaca, “Dört gün sürecek yürüyüşlerinin dört gün süreceğini, geçtikleri illlerde basın açıklamaları gerçekleştireceklerini,bu eylemlere konfederasyonlarına bağlı sendikaların yanı sıra, başta DİSK ve TTB olmak üzere çeşitli emek örgütleri ve demokrasi güçleri de destek vereceğini ifade ederek,"Yürüyüşümüzü Bakanlığın önünde yapacağımız eylemle tamamlayacağız. Bu eylemde bir kez daha baskılara, sindirme politikalarına boyun eğmeyeceğimizi, bu uygulamalara derhal son verilmesi gerektiğini dile getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Yürüyüş ve eylem programı

» 12 Temmuz Salı günü saat: 16.00’da Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde oturma eylemi ve basın açıklaması,
» 13 Temmuz’da İzmir’de, İzmir 1 No’lu Şube Başkanımızın da içinde olduğu dava duruşması öncesinde basın açıklaması ve duruşmaya katılım,
» 14 Temmuz saat 16.00’da Bursa’da yürüyüş ve basın açıklaması,
» 14 Temmuz saat 19.00’da Eskişehir’de yürüyüş ve basın açıklaması,
» 15 Temmuz saat 14.00’de Milli Eğitim Bakanlığı önünde oturma eylemi ve basın açıklaması.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız