Güncel

EKMEK VE ULAŞIM ZAMMI İÇİN YÜRÜDÜLER

Kocaeli Halkevleri, ekmek veulaşım zammını protesto etmek için Körfez ilçesinden Büyükşehir Belediyesi’ne sloganlar atarak yürüdü. Halkevleri, ekmeğin dörtte biri çalındı dedi.

23 Aralık 2015 Saat: 12:15
EKMEK VE ULAŞIM ZAMMI İÇİN YÜRÜDÜLER
EKMEK VE ULAŞIM ZAMMI İÇİN YÜRÜDÜLER

1 Aralık’tan itibaren ekmeğe gelen 25 kuruşluk zammı ve yılbaşından sonra şehiriçi ulaşıma geleceği söylenen zammı protesto etmek isteyen Kocaeli Halkevleri dün Körfez’den başlayan ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önünde sona eren yaklaşık 16 kilometrelik bir yürüyüş gerçekleştirdi. Saat 11:00’da Tütünçiftlik Ziraat Bankası önünde toplanan grup yaklaşık 3 saat süren yürüyüşte sloganlar atarak Büyükşehir önüne geldi.

EKMEĞİN DÖRTE BİİRİ ÇALINDI

Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri altında Büyükşehir önüne Kocaeli Halkevleri İl Başkanı Yaşar Seğmen öncülüğünde gelen 9 kişilik grup burada ekmeğe ve yılbaşından sonra şehiriçi ulaşımına yapılacak zamları protesto ederek sloganlar attı. Grup adına konuşan Halkevleri İl Başkanı Yaşar Seğmen zamların kabul edilemez olduğunu belirterek ‘’ , “En temel ihtiyacımız olan ekmeğe yüzde 25 zam geldi. Yeni Tarım ve Gıda Bakanı Faruk Çelik, ekmeğe kesinlikle zam gelmeyeceğini söylemişti. Bunun üzerinden birkaç gün geçti Kocaeli Fırıncılar Odası isteği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclisinin onayı ile ekmeğimize zam yapıldı. Bir gecede ekmeğimizin dörtte biri çalındı. Bu ekmeği kim çaldı. Bunu İbrahim Karaosmanoğlu’na sormaya geldik” ifadelerine yer verdi.

HALKI YANINDAYIZ

Konuşmasını sürdüren Seğmen ‘’ Buda yetmedi. Birkaç gün önce UKOME’ye kooperatiflerin zam talep ettiğini öğrendik. Bu zam haksızdır. Ekmeğin zammının yanı sıra kooperatifler bunu fırsat bildi ve zam istedi. 17 aydır mazot fiyatı düşmüş. Peki şimdi neden bizden zam isteniyor. 14 Ocak’ta UKOME’de bir karar verilecek. Zam yapılacak mı yapılmayacak mı? Biz şimdiden mücadelemizi başlattık. Bugün ki yürüyüşümüz ile başlangıç yaptık. Belediye kooperatiflerin yanındaysa biz de halkın yanındayız. Kaşıkla verilen kepçeyle geri alınmak isteniyor. Biz bu hakkı sizlere yedirtmeyeceğiz” dedi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız