Güncel

Emek ve Demokrasi İçin Güçbirliği'nden Barış Mitingine çağrı

Emek ve Demokrasi Güç Birliği adına DİSK, KESK, TMMOB ve TTB 4 Eylül’de düzenlenecek Barış Mitingi için İstanbul Tabip Odası’nda bugün (26 Ağustos) basın açıklaması yaptı.

26 Ağustos 2016 Saat: 14:16
Emek ve Demokrasi İçin Güçbirliği'nden Barış Mitingine çağrı
Emek ve Demokrasi İçin Güçbirliği'nden Barış Mitingine çağrı

Demokrasi için Güç Birliği 4 Eylül’de düzenlenecek Barış Mitingi için İstanbul Tabip Odası’nda basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, “4 Eylül saat 16.00’da Bakırköy Pazar Meydanı’nda buluşuyor, 10 Ekim’de Ankara’da son sözleri ‘barış’ olanların taleplerini haykırıyoruz” denildi.

Emek ve Demokrasi Güç Birliği adına basın açıklamasını KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Fadime Kavak okudu. Kavak, “Nazi faşizminin 1939 yılında Polonya’yı işgaliyle başlayan, milyonlarca ölü, milyonlarca yaralı ve geride moloz yığınları haline gelmiş kentler bırakan İkinci Dünya Savaşı’nın başladığı, insanlık tarihinin bu en acımasız, en kanlı ve en kirli savaşının başladığı gün, yaşanan acıların unutulması adına ‘Dünya Barış Günü’ ilan etmiştir” dedi.

Kavak, 1 Eylül’ün ilan edilmesinin üstünden 77 yıl geçmesine rağmen hala ülkede kutlu olsun denilemediğini belirterek, ABD gibi küresel emperyalist güçlerin isteğiyle ve yönlendirmesiyle uzun süredir Suriye ve Irak’ta savaşın sürdüğünü söyledi. Çağdışı cihatçı IŞİD vb. gibi örgütlerin en çok kadınların hayatlarını cehenneme çevirdiğini vurgulayan Kavak, Ortadoğu halklarına dünyayı dar ettiğini, milyonlarca savaş mağdurunun çok kötü koşullarda hayatlarını sürdürmeye çalıştığını, binlercesinin göç yollarından hayatını kaybettiğini ifade etti.

Kavak, demokrasiyi askıya alan sivil darbeleri, OHAL ilanını, laiklik karşıtı gerici politikalardaki kaygı verici artışı, çocuk istismarını, doğanın talan edilmesini, iş cinayetlerini ve daha nice insanlık onuruyla bağdaşmayan politikaları, uygulamaları ve Antep’te düğüne yapılan alçakça saldırı sonucu çoğu çocuk en az 50’den fazla kişinin yaşamasını yitirmesini, onlarcasının yaralanmasını, Suriye bataklığını kaygı ile izlediklerini söyledi.

Kürt sorunun ölüm kan ve gözyaşı dışında bir sonuç üretmeyen savaş ve şiddet odaklı politikalarında derhal terk edilmesi gerektiğinin altını çizen Kavak, Kürt sorununun savaşla, şiddetle çözülemeyeceğini vurguladı.

Bu yıl Dünya Barış Günü’nde alanlara çıkmanın, ses çıkarmanın, halka gerçekleri anlatmanın her zamankinden önemli olduğunu belirten Kavak şunları söyledi:" Bu dönemde laikliği, demokrasiyi, barışı, eşitliği, özgürlüğü adaleti savunmak ve gerçek kılmak için 4 Eylül saat 16.00’da Bakırköy Pazar Meydanı’nda buluşuyor, 10 Ekim’de Ankara’da son sözleri ‘barış’ olan yoldaşlarımızın taleplerini haykırıyoruz.Faşizme, darbelere ve savaşa karşı barış hemen şimdi."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız