Güncel

EMEP başkanlık dayatmasını protesto etti

Emek Partisi başkanlık dayatmasını ve anayasa teklifini protesto etti: Başkanlığa, diktatörlüğe, OHAL anayasasına hayır!

14 Ocak 2017 Saat: 23:59
EMEP başkanlık dayatmasını protesto etti
EMEP başkanlık dayatmasını protesto etti

AKP ve MHP’nin oyları ile maddeleri tek tek geçen ve tek adam rejimini dayatan anayasa teklifine itiraz eden Emek Partisi üyeleri “Başkanlığa, diktatörlüğe, OHAL anayasasına hayır!” dedi.

İstanbul Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelen partililer “Başkanlığa ve OHAL anayasasına hayır” pankartı açtı, attıkları ‘Ne darbe ne OHAL demokratik Türkiye’, ‘OHAL’de başkanlık istemiyoruz’ sloganları ile başkanlık sistemini içeren teklife tepki gösterdi.

‘OHAL VE KHK KALICI HALE GELECEK’

Basın açıklamasını yapan EMEP İstanbul İl Yöneticisi Gamze Erk, başkanlık sisteminin bütün yetkilerin ve gücün, ‘astığı astık kestiği kestik’ otoriter bir başkanda, tek bir elde toplanması olduğuna dikkat çekti. Başkanlıkla beraber demokratik hak ve özgürlüklerin ortadan kaldırıldığı OHAL ve KHK’lerin kalıcı hale getirileceğini söyleyen Erk, “Bağımsız medya KHK’ler ile kapatılmış, kalanlar ise büyük baskı altında alınmıştır. Gazeteciler cezaevindedir. Başkanlığa karşı çıkan HDP gibi muhalif siyasi parti başkan ve yöneticileri cezaevindedir. Hükümete yönelik her türlü eleştiri, buna sosyal medya da dahil, soruşturma, dava ve hapisle karşılanmaktadır. Dernekler kapatılmakta, muhalif akademisyen ve kamu emekçileri ihraç edilmektedir. Ülke içinde ve dışında, Suriye’de sonu olmayan bir savaş yürütülmekte, iç politika adeta savaşla yönetilmektedir. Ülke neredeyse her hafta, güne ölüm ve katliamla başlamaktadır. Bu otoriterlik ve terör koşullarında, siyaset yapma, ifade ve düşünce özgürlüğünün baskı altına alındığı koşullarda Anayasa tartışması da olası bir referandum da kesinlikle meşru değildir!” dedi.

Başkanlık sistemine karşı mücadele kararlılığını ifade eden Erk; “Meclisten geçirseniz bile, biz Emek Partililer, işçi sınıfı ve emekçi halkımız; bu başkanlık teklifine, diktatörlüğe, size başkanlık yolunu açan teröre geçit vermeyeceğiz. Sonuna kadar demokrasiyi, laikliği, özgürlüğü ve eşitliği savunacağız; teslim olmayacağız” ifadelerini kullandı.

Erk’in ardından konuşan Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan ise hiç gündemde yokken birden bire ülke gündemine anayasa tartışmalarının getirildiğini söyledi. Gürkan, “Ekonomi zora girmişken, her yer terör saldırıları ile hedef haline gelmişken, ülkede savaş ve kaos uygulamaları devam ederken anayasa değişkliği neyin ihtiyacı?” diye sordu.

Anayasa değişikliğinin AKP ve MHP uzlaşmasıyla gündeme getirildiğini hatırlatan Gürkan, değişikliğin emekçilerin ve işçi sınıfının ihtiyacı için değil; Recep Tayyip Erdoğan ve AKP'nin siyasi geleceğinin güvence altına alınması için gündeme geldiğini ifade etti. Anayasa teklifinin dayatmalarla Meclis'ten geçirilmek istendiğini söyleyen Gürkan, "Hükümet halka güvenmedigi gibi, milletvekilerin de güvenmemektedir. O yüzden vekilleri yakın markaja almıştır. O yüzden gizli oy kullanımı ihlal edilerek açık oy kullanılmaktadır ve meclis iradesi ipotek altındadır." dedi.

FABRİKA FABRİKA 'HAYIR'I ÖRGÜTLEYECEĞİZ

Konuşmasının sonunda anayasa referandumu için 'Hayır' çağrısı yapan Gürkan; "Fabrikalarda, işyerlerinde, mahallelerde işçilere, emekçilere ve halka giderek bu anayasa değişikliğini ve arkasındaki gerçekleri teşhir edeceğiz. İşyeri işyeri, fabrika fabrika, semt semt bütün halk kesimlerini ‘Hayır’ inisiyatifi etrafında birleştireceğiz" dedi

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız