Güncel

Erdoğan ile Alpay'a birliği bozmadan tahliye, örgütten tutukluluğuna devam kararı verildi

Aslı Erdoğan ve Dilci Necmiye Alpay hakkında devletin birliğini bozma suçundan tahliye, örgüt üyeliği suçundansa tutukluluğun devamına karar verildi.

23 Kasım 2016 Saat: 18:10
Erdoğan ile Alpay'a birliği bozmadan tahliye, örgütten tutukluluğuna devam kararı verildi
Erdoğan ile Alpay'a birliği bozmadan tahliye, örgütten tutukluluğuna devam kararı verildi

Tutuklu Yazar Aslı Erdoğan ile Dilci Necmiye Alpay hakkında devletin birliğini bozma ve bütünlüğünü bozma suçundan tahliyesine karar verildi. Ancak Avukat Özcan Kılıç, Erdoğan ve Alpay'ın örgüt üyeliğinden tutukluluğuna devam kararı verildiğini belirtti.Yazar Aslı Erdoğan 97, Dilci/Yazar Necmiye Alpay ise 85 gündür Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunuyor.

İLK DURUŞMA 29 ARALIK’TA

Yazar Aslı Erdoğan için şu tespite yer verildi: “Şüpheli Aslı Erdoğan’ın hikayeci roman anlayışı içerisinde Özgür Gündem Gazetesinde köşe yazılarını kaleme aldığı, terör örgütü mensubunu sivil vatandaş olarak gösterdiği ve terör örgütü PKK'ya yönelik güvenlik güçlerince yürütülen operasyonları eleştirdiği, güvenlik güçlerinin sivil halkı katlettiği algısını okuyucuya aktardığı ve terör örgütünün sözcüsü olan gazetede bilerek Yayın Danışma Kurulu Üyesi olarak yer almasının PKK/KCK terör örgütünün nihai amacını desteklediği, örgüt adına hareket ettiğinin kanıtı olduğu…”  

Dilci Necmiye Alpay için ise “İdeolojisi PKK/KCK terör örgütünün sözcüsü olan bir gazetede bilerek Yayın Danışma Kurulu Üyesi olarak yer almasının örgütün nihai amacını desteklediği, örgüt adına hareket ettiğinin kanıtı olduğu” denildi. İddianamesi kabul edilen davanın ilk duruşması 29 Aralık’ta görülecek. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız