Güncel

Erdoğan: Türkiye Avrupa'nın ayrılmaz bir parçasıdır

Erdoğan, Slovenyalı mevkidaşıyla düzenlediği basın toplantısında 'AB üyeliği bizim için stratejik bir tercihtir' dedi.

16 Aralık 2016 Saat: 03:46
Erdoğan: Türkiye Avrupa'nın ayrılmaz bir parçasıdır
Erdoğan: Türkiye Avrupa'nın ayrılmaz bir parçasıdır

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ile basın toplantısı düzenliyor. Erdoğan konuşmasında "Türkiye, Avrupa'nın ayrılmaz parçasıdır" diyerek "Yeni fasıllar açılmamasını kabul etmemiz mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, milli seferberlik açıklamasıyla ilgili "Bu birinci derecede milli dayanışma açısından bir çağrıdır. Önce bunu başaracağız ve milli dayanışma açısından atacağımız bu adımla birlikte Türkiye olarak terörle mücadelede gücümüzü birleştirmemiz lazım" dedi.

T24'ün haberine göre Erdoğan’ın açıklamasından satırbaşları şöyle:

"13 Aralık'ta Avrupa Birliği genel işler konseyinde bir ülkenin vizyonsuz tutumuna rağmen diğer ülkeler sağduyulu davrandı. AB'ye üyelik sürecimize destek veren Slovenya'ya çabalarından dolayı teşekkür ederim. Ancak içinde bulunduğumuz koşullar altında yeni fasıllar açılmadığı öngörüsünü kabul etmemiz mümkün değildir."

"Maç yapıyoruz, maç esnasında bakıyorsunuz penaltının kuralları değişiveriyor. Çünkü rakip Türkiye. Bunu biz 53 yıldır yaşadık. Ne yazık ki hala yaşıyoruz. Artık buna tahammül etmek mümkün değil. Avrupa'da bazı kesimlerde insanların dış görünüşleri nedeniyle ırkçılıkla karşılaşması bizler için endişe kaynağıdır. Türkiye henüz AB üyesi olmasa da Avrupa'nın ayrılmaz bir parçasıdır. AB üyeliği bizim için stratejik bir tercihtir."

"Türkiye'yi dışlamaya çalışmak bölgenin istikrar ve güvenliğini de tehlikeye atmak demektir. Türkiye'nin yer almadığı Avrupa'nın güven ve huzur içerisinde olması mümkün değildir. Kısır siyasi çekişmelerin, siyasi rant arayışlarının odağına yerleştirilmemeliyiz. AB sürecinde samimi olduk. Verdiğimiz sözlerin arkasında durduk. Terörle mücadelede AB ülkelerine gereken desteği vermekten çekinmedik. Mülteci sorunu var buna göğsünü geren Türkiye var. yaptığımız harcamalar belli. Fakat AB'nin bize verdiği sözler de ortada. Ne yazık ki yerine getirmiyorlar."

"1 Temmuz itibariyle 3 milyar avro verilecekti. Şu ana 677 milyon avro geldi. İkinci taksit de 3 milyar avro olacaktı ses yok. Vize konusu vardı. Bu yıl sonuna kadar dediler, bu yıl sonuna kadar da bunun çözülmesi mümkün değil. Dünya medyasına sesleniyorum. Latin Amerika ülkelerinin AB ile ne alakası var? Ama Latin Amerika ülkeleri vize noktasında bu avantajı kullanıyorlar. Biz Türkiye olarak diyoruz ki onlara da verecekseniz verin ama 53 yıl bu kapıda bekletilen Türkiye'yi niçin oyalamaya devam ediyorsunuz?"

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız