Güncel

Eren Keskin, serbest bırakıldı

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen kapatılan Özgür Gündem gazetesi eski Eş Genel Yayın Yönetmeni Avukat Eren Keskin serbest bırakıldı.

25 Ağustos 2016 Saat: 17:21
Eren Keskin, serbest bırakıldı
Eren Keskin, serbest bırakıldı

"Örgüt propagandası yaptığı" iddiasıyla kapatılan Özgür Gündem gazetesi eski Eş Genel Yayın Yönetmeni Avukat Eren Keskin, "Örgüt üyeliği" ile "Devletin birlik ve bütünlüğünü bozmak" suçlamalarına ilişkin ifade vermek üzere geldiği İstanbul Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığı'nca tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Keskin, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne gelen Keskin'in ifadesi daha önce gazetenin Yayın Danışma Kurulu Üyesi Yazar Aslı Erdoğan, Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya ve Yazıişleri Müdürü İnan Kızılkaya'nın tutuklanmasını isteyen Basın Savcısı Umut Tepe tarafından alındı. Aralarında Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB), Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatların da bulunduğu çok sayıda avukat ifadesi sırasında Keskin'e eşlik etti. HDP Milletvekili Garo Paylan, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu dahil sayıda kişi Keskin'e destek olmak için adliyedeydi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız