Güncel

Eşi tarafından öldürülen Sinem'in tabutunu kadınlar taşıdı

Boşanmak istediği eşi tarafından öldürülen Sinem Metin Şahin'in cenazesi uğurlandı. Sinem'in cenazesini kadınlar taşıdı.

2 Şubat 2017 Saat: 22:47
Eşi tarafından öldürülen Sinem'in tabutunu kadınlar taşıdı
Eşi tarafından öldürülen Sinem'in tabutunu kadınlar taşıdı

İstanbul İkitelli'de, boşanmak üzere olduğu Mustafa Şahin tarafından öldürülen Sinem Metin Şahin'in cenazesi kadınlar tarafından kaldırıldı. 

Memleketi Tokat'a uğurlanan Sinem Metin için cenaze öncesinde toplanan kadınlar öldürüldüğü yere yürüyerek karanfil bıraktılar, hesap soracaklarını ilan ettiler.

Ikitelli Cemevi önünde bir araya gelen kadınlar dövizler ve sloganlar eşliğinde Sinem'in vurulduğu yere yürüdüler. Yürüyüş boyunca çevreden gelen katılımlı artan kitle Sinem'in yaşadığı sokağa da giderek açıklama yaptı. Eylemde "Öldüren Sevgi Istemiyoruz ", "Erkek Vuruyor, Devlet Koruyor", "Kadın Cinayetleri Politiktir", "Kadın, Yaşam, Özgürlük", "Sinem Metin Ìsyanımızdır" sloganları atıldı. Bir yıl önce yine Iktelli'de öldürülen Nurcan Arslan'ın ailesi ve yakınlarının da katıldığı yürüyüşte "Nurcan'dan Sinem'e Sorulacak Hesap Var" sloganlarıyla Nurcan Arslan da anıldı. Yürüyüş sonunda cemevine gelen kadınlar Sinem'in tabutunu hep birlikte taşıyarak memleketine uğurladılar. Araçlar hareket ederken yapılan açıklamada "Bugün Sinem'i uğurluyoruz. Bu kadınların kanları o katillerin ellerinde kalmayacak. Sinem'e söz veriyoruz; adını da, acını da, öfkemizi de unutmayacağız. Biz kazanacağız, kadınlar kazanacak." sözleriyle mücadeleye devam çağrısı yapıldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız