Güncel

Evrensel'den dayanışma çağrısı

Evrensel gazetesi 12 Aralık'ta dayanışma gecesi düzenliyor. Sanatçıların sahne alacağı gece Moda Sahne’de düzenlenecek.

7 Aralık 2016 Saat: 14:44
Evrensel'den dayanışma çağrısı
Evrensel'den dayanışma çağrısı

Evrensel gazetesi, basına dönük baskılara karşı dayanışma çağrısı yaptı. Evrensel gazetesi tarafından yapılan “Susmuyoruz, söylüyoruz” başlıklı açıklamada şu sözlere yer verildi:
“Emeğin sesi Evrensel'i yaşatmak için buluşuyoruz. Memleketin en zorlu ve karanlık dönemlerinden birinin içinden geçiyoruz ancak gerçekleri kim anlatıyor kim gösteriyor? Sadece OHAL ile devreye dokulan bir KHK dayanak edilerek 21 radyo ve televizyon kapatıldı. Neden?

Savaşı, yoksulluğu, haksızlığı, ayrımcılığı ama sanatı, umudu, aşkı ve özgürlüğü de yazan, gösteren, görüntüleyen, tarihe not düşen yayınlar tükenmedi, susmadı. Cendere giderek daralırken kalan bir avuç gerçeğin sesini nasıl koruyacağız, nasıl yaşatacağız?

Özgürlüğe kilit vurulamayacağını göstermek için hep birlikte konuşuyor, yazıyor, susmuyor söylüyoruz. Evrensel Gazetesi olarak dayanışmayı güçlendiriyoruz. 12 Aralık Pazartesi günü herkesi Evrensel, Cumhuriyet, BirGün, Özgür Gündem ile dayanışmak için Moda Sahnesi’ndeki konserimize davet ediyoruz.”

Gecenin sunuculuğunu Sanatçı Feryal Öney ve Ayşen Güven yapacak. Etkinlikte sahne alacak müzik grupları ve sanatçılar ise şu şekilde: Hüsnü Arkan, Metin-Kemal Kahraman, Bajar, Niyazi Koyuncu ve Murat Ertel (Baba Zula).

Dayanışma gecesine katılmak için; 0532 161 10 94 ve 0534 668 48 86 numaralarla iletişime geçilebileceği, davetiyelere ise Moda Sahne’den ulaşılabileceği belirtildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız