Güncel

Gambiya Devlet Başkanı'ndan istifa açıklaması

Gambiya'da düzenlenen devlet başkanlığı seçimini kaybeden Yahya Jammeh, istifa etmeyi kabul etti.

20 Ocak 2017 Saat: 23:57
Gambiya Devlet Başkanı'ndan istifa açıklaması
Gambiya Devlet Başkanı'ndan istifa açıklaması

Gambiya'da düzenlenen devlet başkanlığı seçimini kaybeden Yahya Jammeh'e istifa etmeyi kabul etti.

Uluslar arası haber ajanslarının son dakika olarak duyurduğu habere göre, Jammeh istifa etmeyi kabul etti. Görevi Barrow'a bugün devretmesi gereken Jammeh, bunu reddederek ülkede 90 günlük olağanüstü hal (OHAL) ilan etmiş ve OHAL'in anayasal bir krizi ve iktidar boşluğunu önleyeceğini savunmuştu.

Senegal ordu sözcüsü dün akşam saatlerinde, Senegal'in de yer aldığı Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) ordu birliklerinin Gambiya topraklarına girdiğini açıklamıştı.

Seçilmiş başkan Barrow’a ilk destek Gambiya Genelkurmay Başkanı Osman Badjie’den geldi. Badjie, Reuters’a yaptığı açıklamada Barrow’u yeni ‘başkomutan’ olarak gördüğünü bildirerek ülkeye giren askeri birliklerle savaşmayacaklarını söyledi: “Onları çiçeklerle karşılar, onlar için çay yaparız. Bu siyasi bir sorun, bir yanlış anlama. Nijerya, Togo ya da herhangi bir başka orduyla savaşacak değiliz.”

Jammeh’i Moritanya ve Gine devlet başkanları ikna ederken Gineli yetkililer France 24’e yaptıkları açıklamada, Jammeh’nin görevi bırakmayı kabul ettiğini bildiren yazılı ifadesini Gineli yetkililer önünde yazdığını belirttiler.

Senegal’de bulunan yeni Gambiya başkanı Adama Barrow, ilerleyen saatlerde Twitter hesabından “Beni ağırladığı için Başkan Macky Sall’a bir kez daha teşekkür ediyorum” yazdı. 

Öte yandan istifa etmesinin yanıısıra Gambiya Devlet Başkanı Yahya Jammeh, ülkeyi terk etmeyi de kabul etti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız