Güncel

Gazeteci ve Yayımcı Hakkı Devrim hayatını kaybetti

Gazeteci ve Yayımcı Hakkı Devrim, 87 yaşında hayatını kaybetti.

15 Haziran 2016 Saat: 14:18
Gazeteci ve Yayımcı Hakkı Devrim hayatını kaybetti
Gazeteci ve Yayımcı Hakkı Devrim hayatını kaybetti

1929 Eskişehir doğumlu olan Devrim, 1947 yılında Kabataş Erkek Lisesi'ni bitirdi ve 1951 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1950-1954 yılları arasında İstanbul Radyosu söz ve temsil yayınlarında reji asistanı olarak çalıştı.

Gazeteciliğe, 1952 yılında Son Saat'te röportaj yazarı olarak başladı. Daha sonraları Tercüman, Havadis, Yeni Sabah, Ege Ekspres ve Tasvir gazetelerinde çeşitli görevlerde bulundu. Yeni Sabah'ta genel yayın yönetmenliği yaptı; "Fısıltı" köşesinin yazarıydı.

1965'te Meydan Dergisi'nin kurucuları arasında yer aldı. Meydan Larousse ansiklopedisinin genel yayın müdürlüğünü yaptı. 1973 yılında, arkadaşlarıyla birlikte Kaynak Kitaplar Yayınevi'ni kurdu.1990'da Doğan Yayın Grubu'nda çalışmaya başladı ve tanıtım (promosyon) programlarında yer alan ansiklopedilerin hazırlanmasına katıldı. Daha sonraları, AD Kitapçılık'ta Genel Yayın Yönetmeni olarak çalıştı. 1995'te Posta'da Telaynak köşesini yazdı. CNN Türk'te "Hakkıyla Sohbet" ve "Günbegün" adıyla sohbet programları yaptı. Devrim, ayrıca uzun yıllar Radikal'de köşe yazarlığı (Cihannüma) yaptı. 26 Nisan 2008'de eşi Gülseren Devrim'i toprağa verdi.Gazeteci ve Yayımcı Hakkı Devrim, 87 yaşında hayatını kaybetti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız