Güncel

Gazeteciler Sendikası’na uluslararası ödül

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) tarafından verilen Uluslararası Willy Brandt Cesaret Ödülü’ne layık görüldü.

24 Ocak 2017 Saat: 09:41
Gazeteciler Sendikası’na uluslararası ödül
Gazeteciler Sendikası’na uluslararası ödül

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) tarafından verilen Uluslararası Willy Brandt Cesaret Ödülü’ne layık görüldü. TGS’ye ödülünü SPD Genel Başkan Yardımcısı Thorsten Schäfer-Gümbel verdi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen törende, Sendika’nın büyük bir cesaret örneği göstererek, Türkiye’de artan baskı ve sansür ortamında gazetecilere sahip çıktığı ve bedel ödemek pahasına on yıllardır zorlu bir basın özgürlüğü mücadelesi yürüttüğü vurgulandı.

TGS’nin faaliyetini ‘Türkiye demokrasisini koruma çabasının bir örneği’ olarak niteleyen SPD Başkan Yardımcısı, basın özgürlüğü konusundaki hassasiyetlerinin altını bir kez daha çizdi.

Takdim edilen ödülü, ‘biat etmediği için işsiz kalan, yoksullukla terbiye edilmek istenen, yazdıkları ve söyledikleri nedeniyle cezaevinde tutulan gazeteciler adına’ alan TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, Türkiye’de eleştirel seslerin susturulduğunu ve demokrasinin yavaş yavaş yok edilmeye çalışıldığını söyledi.

“65 yıldır gazetecilerin haklarını korumak için mücadele eden Türkiye Gazeteciler Sendikasına layık gördüğünüz ödül, bu karanlık günlerde bizlere güç verdi” diyen Durmuş, daha fazla dayanışma ve daha fazla mücadele çağrısı yaptı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız