Güncel

Gazetecilerden, tutuklu gazetecilere bayram tebriği

Gazeteciler, Galatasaray meydanında açıklama yapıp, tutuklu meslektaşlarına bayram kartı gönderdi.

2 Temmuz 2016 Saat: 15:51
Gazetecilerden, tutuklu gazetecilere bayram tebriği
Gazetecilerden, tutuklu gazetecilere bayram tebriği

İstanbul’da Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen gazeteciler, cezaevinde tutuklu bulunan meslektaşları ile dayanışmak amacıyla “Bayramda yalnız bırakmıyoruz, bir kart ile dışarıdan içeriye selamlarımızı gönderiyoruz” diyerek, Galatasaray postanesinden bayram kartı gönderdi.Eyleme, RSF Türkiye temsilcisi Erol Önderoğlu ve Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın yanı sıra çok sayıda gazeteci de katıldı.

Dayanışma kartları gönderilmeden önce postane önünde konuşan Fincancı, insan hakları mücadelesinin bir neferi olarak özgür basının sesinin hiçbir şekilde kısılmaması için yıllardır mücadele ettiklerini belirtti. Gazeteci Arzu Demir ise, “ Umarım ki bir günde bizim sokağımıza bayram gelecek” dedi. Yapılan konuşmaların ardından gazeteciler, cezaevlerine dayanışma kartlarını gönderdi.

İşçilerden destek
İstanbul Avcılar Belediyesi’nde sendikalı oldukları gerekçesiyle Mayıs ayı başında işten çıkartılan taşeron işçiler de tutuklu gazetecilere destek için Galatasaray Medyanı’nına gelerek, bayram kartı gönderdi.
Ayrıca, tutuklu gazeteciler ile dayanışma amaçlı bayram kartı gönderilmeden önce Fincancı ve Önderoğlu Özgür Gündem gazetesini ziyaret ederek dayanışma mesajı verdi.
Öte yandan, Özgür Gündem’e destek için düzenlenen ‘Eş Genel Yayın Yönetmenliği’ kampanyasına katıldığı gerekçesiyle Fincancı ve Önderoğlu ile birlikte tutuklanan Ahmet Nesin de dün tahliye edildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız