Çevre

Geyveliler taş ocağı için yapılacak ÇED’e izin vermedi

Sakarya Geyve’de bulunan taş ocağının kapasitesinin artırılması için yapılacak olan ÇED toplantısına köylüler izin vermedi.

13 Ocak 2017 Saat: 23:31
Geyveliler taş ocağı için yapılacak ÇED’e izin vermedi
Geyveliler taş ocağı için yapılacak ÇED’e izin vermedi

Geyve Akıncılar Köyü’nde faaliyet gösteren ve kamuoyunda AKP Milletvekili Şaban Dişli’ye ait olarak bilinen taş ocağının kapasitesinin dört kat arttırılması için yapılmak istenen ÇED toplantısına köylüler izin vermedi.

Taş ocağında mıcır üretimi için patlatılan dinamitler, binlerce yıllık endemik bitki örtüsünün, boz ayı ve yaban kedisiyle diğer doğal yaşamı tahrip ediyor. Ayrıca patlamalar, yer sarsıntılarının etkisiyle oluşan derin çatlaklardan dolayı kaynak sularının kaybolmasına da neden oluyor.

Son dönemde yaşananlar ise çevre köylüleri açısından tam bir felaket. Patlamalar nedeniyle halk, ne zaman başlarına yağacağı belli olmayan kaya parçalarının tedirginliğini yaşarken; patlama seslerinin ve sarsıntılarının yarattığı stres de adeta günlük yaşamlarının bir parçası haline dönüştü.

Tahribatları mevcut haliyle bile çok ağır olan taş ocaklarından Akıncılar Köyü’nde bulunanın kapasitesinin dört kat artırılması için ÇED toplantısı yapılmak istendi. Toplantı öncesi taş ocağı yetkilileri toplantı salonuna ‘kendi adamları’nı yerleştirdi. Buna rağmen toplansı saatinde Akıncılar, Şerefiye ve Ören köylülerinin salonu kuşatarak yaşam alanlarına sahip çıktı. Sloganlarla ve düdük çalarak salona giren çoğu kadın, köylüler; toplantının yapılmasını istemediklerini ifade etti. Direniş üzerine toplantının yapılamadığına dair tutanak tutuldu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız