Güncel

Halk her tarafta referandumun iptali için yine sokaktaydı

16 Nisan’da gerçekleştirilen halk oylamasındaki ihlal ve hukuksuzluklar yurdun dört bir yanında protesto edildi.

19 Nisan 2017 Saat: 08:45
Halk her tarafta referandumun iptali için yine sokaktaydı
Halk her tarafta referandumun iptali için yine sokaktaydı
Başkanlık anayasası değişikliği için 16 Nisan’da gerçekleştirilen halk oylamasındaki ihlal ve hukuksuzluklar yurdun dört bir yanında protesto edildi. Halk,referandumun iptalini istedi
Başkanlık anayasası değişikliği için 16 Nisan’da gerçekleştirilen halk oylamasındaki ihlal ve hukuksuzluklar yurdun dört bir yanında protesto edildi. Çok sayıda ilde bir araya gelen on binlerce kişi YSK'nın mühürsüz oy kararını ve seçimde 'Evet' lehine yapılan binlerce hileye tepki gösterdi.

İSTANBUL - BEŞİKTAŞ

Beşiktaş Meydanı'nda toplanan çok sayıda yurttaş YSK'nin mühürsüz oyları geçerli sayan kararını ve referandum hilelerini protesto etti.

ANKARA

Kızılay, Sakarya'da toplanan yüzlerce yurttaş YSK'yi protesto etti. Yurttaşlar 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam' sloganları atarak referandumun iptalini istedi.

binler-referandum-hilelerini-protesto-icin-sokakta-275220-1.

ADANA

Adana'da referandum hilelerini ve YSK'nin kanunsuz kararlarını protesto eden yurttaşlar polis tarafından engellenmek istedi. Yurttaşlar polis barikatını aşarak protestolarını sürdürdü.

İZMİR

binler-referandum-hilelerini-protesto-icin-sokakta-275224-1.

İzmir Cumhuriyet Medyanı'nda toplanan binlerce yurttaş YSK'nın 'mühürsüz oy pusulası' kararını protesto etti.

KONYA

halk-hileli-referandumu-protesto-icin-sokakta-275240-1.

Gedavet Parkı'nda buluşan yurttaşlar "Hayır, biz kazandık" diyerek sonuçlara itiraz etti.

MERSİN

halk-hileli-referandumu-protesto-icin-sokakta-275247-1.

Barış Meydanı'nda toplanan yaklaşık 300 kişi, İzmir Marşı'nı okuyup, 'Faşizme karşı omuz omuza, 'Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz' ve 'Hırsız, yandaş, YSK' sloganları attı. 'Bu kavga faşizme karşı', 'Hayır biz kazandık', 'Teslim olmayacağız' yazılı dövizler taşıyan Mersinliler, referandum sonucuna itiraz etti. Sloganlar ve dövizlerle tepkilerini gösteren Mersin halkı, mücadeleye devam edeceklerini vurguladılar.

ÇORLU

Çorlu halkı Emlaklar 1. Kısım'dan yürüyüşe başladı. "Hayır bitmedi daha yeni başlıyor", "Her yer hayır, her yer direniş" sloganları atan Çorlulular, Muhittin Mahallesi'nde düzenlenecek eyleme çağrıda bulundu.

İZMİT

halk-hileli-referandumu-protesto-icin-sokakta-275233-1.

İzmir'te yüzlerce yurttaş referandumda mühürsüz zarfların geçerli sayılmasına tepki amacıyla protestoda bulundu. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP'liler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak referandumda mühürsüz zarfların geçerli sayılmasına tepki gösterdi. Protestoda bulunanlar, "İzmit uyuma hayır'ına sahip çık", "Hayır bitmedi daha yeni başlıyor" sloganları attı.

İSTANBUL - KADIKÖY

Bakırköy Özgürlük Meydanı ve Kadıköy'de bir araya gelen kadınlar hileli referandumu ıslık, alkış ve şarkılarla protesto etti. Kadınlar 'Susmayacağız' diyerek sloganlar attı.Bakırköy'de her akşam Özgürlük Meydanı'ndan bir mahalleye yürüyüş yapılacağı duyuruldu.

İSTANBUL - AVCILAR

halk-hileli-referandumu-protesto-icin-sokakta-275226-1.

YSK kararıyla Evet lehine oynama yapılan referandum İstanbul Avcılar'da da protesto edildi. Marmara Caddesi'nde toplanan yurttaşlar oylamanın tekrarlanmasını talep etti.

AYDIN

halk-hileli-referandumu-protesto-icin-sokakta-275225-1.

Aydın'da halk polisin engelleme çabasına rağmen "Hayır bitmedi, daha yeni başlıyor" sloganıyla eylem gerçekleştirdi.

(Fotolar: Birgün)

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız