Güncel

Hasan Ocak’ın dosyasına zaman aşımı...Ailesi itiraz edecek

Gözaltında kayıplara karşı yürütülen mücadelenin sembollerinden olan Hasan Ocak’ın dosyası Cumhuriyet Başsavcılığı’nca zaman aşımına uğradı.

22 Kasım 2016 Saat: 14:37
Hasan Ocak’ın dosyasına zaman aşımı...Ailesi itiraz edecek
Hasan Ocak’ın dosyasına zaman aşımı...Ailesi itiraz edecek

21 yıl önce, İstanbul’da gözaltında alındıktan 58 gün sonra Beykoz’da cansız bedeni bulunan, gözaltında kayıplara karşı yürütülen mücadelenin sembollerinden biri olan Hasan Ocak’ın dosyası zaman aşımına uğradı.
Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı, zaman aşımı süresinin 20 yıl olduğunu ve Ocak’a yönelik kasten öldürme eyleminin zaman aşımına uğradığını belirtti. Ayrıca, Ocak’ın öldürülmesi ile ilgili olarak zaman aşımı nedeniyle kavuşturmaya yer olamadığına karar verildi.

Öte yandan, Ocak’ın kardeşi Maside Ocak, insan haklarında zaman aşımı olamayacağını belirterek, kararına itiraz edeceklerini belirterek, adalet arayaşına devam edeceklerini açıkladı..

Cumartesi Anneleri Ocak’la başladı
608 haftadır Galatasaray'da her cumartesi saat 12.00'de "Kayıplar son bulsun, kayıpların akıbeti açıklansın, sorumlular bulunsun ve yargılansın" talepli Cumartesi Anneleri oturmaları Ocak'ın ve yine Ocak gibi gözaltında kaybedilen Rıdvan Karakoç'un cansız bedeninin bulunmasıyla 27 Mayıs 1995'te başladı.


YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız