Güncel

HDP, Bakırköy'de Emek, Barış ve Adalet Mitingi düzenledi

HDP, Bakırköy’de ‘Emek, Barış ve Adalet Mitingi’ düzenledi. Binlerce insan tecridi kıracağız diye sloganlar atıp, pankartlar taşıdı.

3 Şubat 2019 Saat: 23:41
HDP, Bakırköy'de Emek, Barış ve Adalet Mitingi düzenledi
HDP, Bakırköy'de Emek, Barış ve Adalet Mitingi düzenledi

HDP, Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in tecridi kırmak için başlattı açlık grevi direnişinin büyümesiyle birlikte, tecridin sona ermesi talebinin daha güçlü şekilde karşılık bulması adına Bakırköy’de miting düzenledi.

Emek, Barış ve Adalet Mitingi olarak adlandırılan mitingde bir araya gelen binlerce insan, “Leyla Güven onurumuzdur” sloganları atıldı.

Yerleştirilmiş video
Mitingde konuşa HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli, “17 yıldır neo-liberalizmle ve sömürü düzeniyle kentleri yaşanılmaz hale getirenler şimdi doğa dostu yaşanabilir kentler inşa edecekmiş, buna kimse artık kanmaz. Biz bu düzene son vermek için geliyoruz. Her gün iş cinayetlerinde 6 işçi yaşamını yitiriyor. Biz bu düzene son vermek için geliyoruz. Her gün kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet haberleriyle karşılaşıyoruz. Biz bu düzene son vermek için geliyoruz. Faşizm insanlığa karşıdır, biz faşizme son vermek için geliyoruz. Bunlar kayyumcudur, halkın iradesini yok sayarlar. Biz halkın iradesini yeniden tesis edecek, yerinden yönetim anlayışıyla üreten biz, yöneten de biz olacağız” dedi.
Leyla Güven: Hepinizi Amed Zindanının direniş ruhu ile selamlıyorum. İyi ki varsınız. Yaşasın halkların kardeşliği!

Mitinge mesaj gönderen ve açlık grevi direnişinin 88. gününde olan Leyla Güven, halka şu sözlerle seslendi:Hepinizi Amed Zindanının direniş ruhu ile selamlıyorum. İyi ki varsınız. Yaşasın halkların kardeşliği!

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız