Güncel

HDP Milletvekili İdris Baluken hakkında yakalama kararı

30 Ocak'ta tahliye edilen HDP Milletvekili İdris Baluken hakkında Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı üzerine yakalama kararı çıkarıldı.

17 Şubat 2017 Saat: 12:56
HDP Milletvekili İdris Baluken hakkında yakalama kararı
HDP Milletvekili İdris Baluken hakkında yakalama kararı

Cumhuriyet Başsavcılığının yaptığı itiraz üzerine, Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi, geçtiğimiz günlerde tahliye edilen HDP Milletvekili İdris Baluken hakkında tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkardı.

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) CHP Milletvekili Mustafa Balbay kararını emsal kabul eden Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesinin, 30 Ocak'ta tahliye ettiği Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken hakkında tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkarıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının bir üst mahkeme olan Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptığı itiraz üzerine bu kararın alındığı öğrenildi.

Öte yandan Baluken'in sırtından geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle ameliyat olduğu öğrenildi.

Duvar'da yer alan habere göre, Baluken, tahliye edilmesinin ardından Ankara’da özel bir hastanede bacağından operasyon geçirdi.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, Meclis Genel Kurulu’nda Baluken’in sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Baluken’in cezaevinden çıktıktan sonra ciddi bir operasyon geçirdiğini, durumunun iyi olduğunu belirten Kerestecioğlu, “Bir an önce aramıza gelmesini ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

Baluken’in rahatsızlığını Kerestecioğlu’nun bu konuşmasıyla öğrendiğini söyleyen Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi de şifa ve sağlık dileğinde bulundu. Hamzaçebi, “En kısa zamanda aramızda olmasını temenni ediyorum” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de acil şifalar dileğinde bulundu.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da, “Baluken’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum ve şifa diliyorum. Bir an önce sağlığına kavuşarak aramıza katılmasını bekliyorum” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız