Güncel

Hergün saat 13.00 ve 15.00 arsında özgürlük nöbeti tutuluyor

Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu’nun özgürlüklerine kavuşması için Bakırköy Hapishanesi önünde “Özgürlük Nöbeti” başlatıldı.

23 Haziran 2016 Saat: 10:50
Hergün saat 13.00 ve 15.00 arsında özgürlük nöbeti tutuluyor
Hergün saat 13.00 ve 15.00 arsında özgürlük nöbeti tutuluyor

Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma amacıyla Nöbetçi Eş Yayın Yönetmenliği görevi üstlendikleri için tutuklanan TİHV Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Gazeteci-yazar Ahmet Nesin ve Sınır Tanımayan Gazeteciler RSF Türkiye temsilcisi Erol Önderoğlu’nun özgürlüklerine kavuşması için Bakırköy Kadın ve Çocuk Hapishanesi önünde “Özgürlük Nöbeti” başlatıldı.

Nöbetin duyurusunun yapıldığı açıklama etkinliğine İnsan Hakları Vakfı (TİHV), İnsan Hakları Derneği (İHD), Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Özgürlükçü Hukukçular, bir çok STK temsilcisi ile vatandaşlar katıldı.

Nöbete katılan İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Samet Mengüç, “50’ye yakın insan Nöbetçi Eş Yayın Yönetmenliği görevini üstlendi ama sadece bu 3’ü alındı. Tutuklama gerekçelerinde elle tutulur hiçbir şey yok” dedi.

TİHV İstanbul Temsilcisi Ümit Efe, Fincancı’nın uzun yıllardan bu yana işkencenin önlenmesi, belgelenmesi ve işkence görenlerin ilk haline gelmesi için mücadele etttiğini belirterek, “6.5 metrekare bir hücrede moloz atıklarının olduğu bir yerde tutuluyor. Odasında masa sandalye yok” dedi.

Avrupa Irkçılığa Karşı Taban Hareketi temsilcisi Benjamin Abtan da Türkiye hükümetinin birçok yerde savaş başlatmaya çalıştığını belirterek demokrasinin temel ilkelerine aykırı davranıldığını kaydetti. Abtan, “Hep yanlarında olacağız. Fransa, Almanya gibi ülkelerde bu durumu konferans yapıp aktaracağız” dedi.

Nöbetçi Eş Yayın Yönetmenliği görevini dün üstlenen Haberdar. com Genel Yayın Yönetmeni Said Sefa da yapılanın hukuksuzluğa resmiyet kazandırmak olduğuna dikkat çekti.

Özgürlük Nöbeti her gün saat 13.00 ve 15.00 saatleri arasında düzenli olarak gerçekleştirilecek.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız