Güncel

İHD: Açlık grevindeki tutuklularla diyalog başlatılmalı

20 farklı hapishanede 187 politik mahpus süresiz dönüşümsüz açlık grevi yaptığını duyuruldu.

12 Nisan 2017 Saat: 22:57
İHD: Açlık grevindeki tutuklularla diyalog başlatılmalı
İHD: Açlık grevindeki tutuklularla diyalog başlatılmalı

Türkiye cezaevlerinde 15 Şubat 2017’den bu yana değişik tarihlerde başlamak üzere şu ana dek bilgisine ulaşılabilen 20 farklı hapishanede 187 politik mahpus süresiz dönüşümsüz açlık grevi yaptığını duyuruldu.

Ayrıca 15 Mart 2017’den itibaren çok sayıda mahpusun başlattığı 5’er gün dönüşümlü açlık grevlerinin sürdüğü de açıklandı.

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi, Hapishane Komisyonu Galatasaray meydanında oturma eylemi gerçekleştirerek, ölümlere izin verilmemesi için tüm kamuoyu ve hükümet yetkililerine çağrıda bulundu.

 Yapılam açıklamada denildi:  “ Açlık grevine ilk başlayan Şakran T2, T3, T4 ve Kadın cezaevindeki mahpuslar 57, 50 ve 43. günlere ulaşmıştır. Yine ilk başlayanlardan Sincan Kadın Cezaevinde de 7 kadın mahpus açlık grevinin50. günündedir.İzmir Şakran T2 ve T3 cezaevlerindeki 13 mahpus açlık grevinin 57. günündeler.Bu nedenlerle; Açlık grevinde bulunan mahpusların hukuksal taleplerinin kabulü ile ilgili olarak Adalet Bakanlığı yetkililerince görüşme ve incelemelerin ivedilikle başlatılarak eylemin sonuçlandırılmasının sağlanmasını, bağımsız tabip ve hukukçu heyetlerinin cezaevlerinde inceleme yaparak mahpuslarla iletişimine izin verilmesini, açlık grevcileri için ciddi önemdeki vitamin katkısının düzenli sağlanmasını, bunun önünde engel oluşmamasını talep ediyor, tüm demokratik kamuoyunu cezaevlerindeki açlık grevleri ve ihlallere duyarlı olmaya davet ediyoruz”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız