Güncel

iş güvencesi de iş güvenliği de tamamen yok ediliyor

Tuncer, “Kamuoyunda “kiralık işçi yasası” olarak bilinen, kanun tasarısını yasalaştırmaya çalışmaktadır. Bu tasarı yasalaştığında, çalışanın ücret alma güvencesi olmayacaktır” dedi.

4 Mart 2016 Saat: 13:34
iş güvencesi de iş güvenliği de tamamen yok ediliyor
iş güvencesi de iş güvenliği de tamamen yok ediliyor
Türkiye Mühendis ve Mimarlar Odası Birliği (TMMOB)Antalya İl Koordinasyon Kurulu, İnşaat Mühendisler Odası Antalya şubesinde gerçekleştirilen basın toplantısında iş cinayetleri ve kiralık işçi yasas tasarısı ile ilgili  açıklamalarda bulundu.Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Vahap Tuncer,  “Ne yazık ki ülkemizde, emekçinin sağlığının, canının önemi yok, önemli olan sermayenin daha fazla kar elde etmesi. Tüm parlak sözlere, devrimmiş gibi sunulan yasal düzenlemelere rağmen iş cinayetlerinde ortalama her gün 5 emekçi hayatını kaybediyor” dedi.

HER 3 MART'TA DİKKAT ÇEKİYORUZ AMA...

 İş cinayetlerine dikkat çekmek istedikleri belirten Tuncer, “ 3 Mart 1992 tarihinde Zonguldak Kozlu’da yaşanan ve 263 madencinin yaşamını yitirdiği facianın yıldönümü. 2013 yılından bu yana her 3 Mart’ta "İş Cinayetlerine Karşı Mücadele Günü" etkinliğiyle ülkemizin kanayan yarası haline gelen iş cinayetlerine bir kez daha dikkat çekmeye çalışıyoruz. Ülkemizin, çalışma yaşamı koşulları açısından hem hükümetin hem de kamuoyunun olağanüstü hassasiyetle üzerine eğilmesi gereken son derece olumsuz bir tablo ile karşı karşıya olduğu tüm açıklığı ile ortadadır” dedi.

 CİNAYETLERİN SORUMLUSU BELLİ AMA FATURA...

 İş cinayetlerinin sorumlusunun siyasi iktidar ve işverenler olduğunu belirten Tuncer, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, iş cinayetleri sonrasında mevzuatı defalarca değiştirmekte ancak işçi sağlığı ve iş güvenliğine yönelik düzenlemelerde, sendikaları, TMMOB ve TTB başta olmak üzere meslek örgütlerini taraf olarak almamaktadır. İş cinayetlerinin sorumlusunun siyasi iktidar ve işverenler olmasına rağmen, gözaltına alman, tutuklananlar sonuçta işyerlerinde “iş güvenliği uzmanı” olarak görevlendirilen, mühendisler, mimarlar, teknik elemanlar olmaktadır” dedi.

KİRALIK İŞÇİ YASASI İLE GÜVENCE ORTADAN KALKIYOR

Kiralık işçilerin yasa tasarısının yasallaştıktan sonra ücret alma güvencelerinin olmayacağını da belirten Tuncer, “Çalışma yaşamındaki anti-demokratik düzenlemeler yetmezmiş gibi iktidar şimdi de kamuoyunda “kiralık işçi yasası” olarak bilinen, “İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nı yasalaştırmaya çalışmaktadır. Bu tasarı yasalaştığında, çalışanın ücret alma güvencesi olmayacaktır, kiralık işçi sendikalı olmayacaktır, iş güvencesi olmayacaktır, kıdem, ihbar tazminatlarında, yıllık izin kullanımında problem yaşanacaktır, meslek hastalığı tespitinde sıkıntı daha da artacaktır. İşçi sağlığı ve iş güvenliği hizmetleri kiralık işçiler tarafından yerine getirilebilecektir” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız