Güncel

İstanbul’da Newroz Kartal Meydanı’nda kutlanacak

İstanbul’da kutlanacak Newroz için üç ilçede yapılan başvuruya, Kartal Meydanı için izin çıktı. Newroz Tertip Komitesi Kartal Meydanı’na çağrı yaptı.

21 Mart 2017 Saat: 06:52
İstanbul’da Newroz Kartal Meydanı’nda kutlanacak
İstanbul’da Newroz Kartal Meydanı’nda kutlanacak

İstanbul’da kutlanacak Newroz için üç ilçede yapılan başvuruya, Kartal Meydanı için izin çıktı. Newroz Tertip Komitesi, günlerdir İstanbul’un ilçelerinde mahalle mahalle, sokak sokak yayılan Newroz direnişinin Kartal Meydanı’na taşınması çağrısı yaptı.

Türkiye genelinde en az 30 merkezde kutlanacak olan Newroz’un İstanbul programı belli oldu. 3 ayrı ilçede Newroz kutlaması için yapılan başvurulardan Kartal Meydanı için izin çıktı. Valilik tarafından verilen izin ardından, Kartal Meydanı’nda hazırlıklar başladı.

21 Mart, Saat 11.00’de başlayacak olan Newroz kutlaması, saat 15.00’te son bulacak. HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu ile HDP Milletvekili Garo Paylan başta olmak üzere HDP MYK ve HDK YK’den de çok sayıda kişi Newroz’da yerini alacak.

Newroz kutlamasına çok sayıda kitle örgütü, siyasi parti, dernek ve kuruluşun katılması bekleniyor. Kutlamada, sürpriz sanatçılar da yer alacak.Tüm ilçelerde merkez noktalarda kaldırılacak olan araçlar ile halk Newroz alanına taşınacak. Alanda, en az 400 kişi güvenlikten sorumlu olacak.

Newroz Tertip Komitesi yaptığı açıklamada, tüm İstanbul halkının yarınki Newroz kutlamasına katılması çağrısında bulunurken, en görkemli şekilde Newroz’un kutlanacağını kaydetti. Tertip Komitesi, günlerdir İstanbul’un ilçelerinde mahalle mahalle, sokak sokak yayılan Newroz direnişinin Kartal Meydanı’na taşınması çağrısı yaptı. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız