Güncel

İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu ve üniversite öğrencileri Aladağ için eylem yaptı

İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu ve üniversite öğrencileri İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde Adana Aladağ’da yanarak can veren çocuklar için eylemdeydi.

2 Aralık 2016 Saat: 09:39
İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu ve üniversite öğrencileri Aladağ için eylem yaptı
İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu ve üniversite öğrencileri Aladağ için eylem yaptı

İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu ve üniversite öğrencileri İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde Adana Aladağ’da cemaat yurdunda yanarak can veren çocuklar için eylemdeydi: Yurt yangını cinayettir, sorumlusu hükümettir

İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu’nun çağrısı ile bir araya gelen yüzlerce kişi “Yurt yangını cinayettir, sorumlusu hükümettir” diyerek İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

Sultanahmet Metro İstasyonu’nda buluşarak İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürüyen emek ve demokrasi güçlerine “Tarikat ve cemaat yurtları kapatılsın” yazılı pankart ile üniversite öğrencileri de katıldı.

“AKP elini çocuklardan çek”, “Tarikat-cemaat yurtları kapatılsın” sloganlarının atıldığı eylemde basın açıklamasını İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu adına KESK İstanbul Şubeler Platformu sözcüsü gerçekleştirdi.

Açıklamada “Yaşanan kaza değildir katliamdır, ilk değildir ve iktidarın politikaları sürdükçe son da olmayacaktır. Eğitimi piyasalaştıran, eğitim alanını cemaatlere, tarikatlara açan AKP politikaları sadece geleceğimizi değil bugünümüzü de tehdit etmektedir. Çocuklar cinsel saldırı, istismar, şiddet ve katliamlara maruz kalmaktadır. İktidar politikaları ülkemizde yaşayan çocukları türlü felaketlerle yüz yüze bırakmaktadır. Bu yüzden katliama “kader” diyen kim olursa olsun bu suçun ortağıdır” denildi.

“Yaşanan her olayı geçiştirmeye çalışanlar, “hepimiz Ensar’ız” diye yan yana dizilenler aynı tutumlarını sürdürmektedir” denilen açıklamada talepler de sıralandı;

*Aladağ’da çocuklarımızın ölümünde denetim yapmamaktan ihmale kadar sorumluluğunu yerine getirmeyen herkes yargılanmalıdır.

*Tarikat ve cemaat yurtları derhal kapatılmalıdır.

*Öğrenciler kamusal hizmetin gereği olarak nitelikli ve parasız yurtlarda barınma hakkına sahip olmalıdır.

*Eğitim alanındaki cemaat ve tarikatların varlığına son verilmelidir.

*Eğitimdeki piyasacı ve gerici politikalara son verilmedir.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız