Güncel

İstanbul kara teslim

İstanbul'da dün öğle saatlerinde başlayan kar yağışı bugün etkisini artırdı. Belediyelerin yetersiz kaldığı çalışmalar nedeniyle yollar buz tuttu, zincirsiz ve kar lastiksiz araçlar yolda kaldı.

31 Aralık 2015 Saat: 13:26
İstanbul kara teslim
İstanbul kara teslim
İstanbul'da dün öğle saatlerinde başlayan kar yağışı bugün etkisini artırdı. Belediyelerin yetersiz kaldığı çalışmalar nedeniyle yollar buz tuttu, zincirsiz ve kar lastiksiz araçlar yolda kaldı. İstanbul - Kocaeli yolunda ulaşım sağlanamadı. Tüm vapur seferleri iptal. Son radar görüntülerine göre Avrupa yakasında kar kalınlığının saat 21.00 itibariyle artması bekleniyor.
Türkiye genelinde soğuk ve kar yağışlı hava hayatı olumsuz etkiliyor. İstanbul da kara teslim olan iller arasında. İstanbul'da dün öğle saatlerinde başlayan kar yağışı, dün gece ve bugün etkisini artırarak devam ediyor. Kar yağışı nedeniyle kentte çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Belediyelerin tuzlama çalışmalarında yetersiz kalması nedeniyle özellikle ara sokaklarda zor anlar yaşandı.
  
ARAÇLAR TERS YÖNE GİRDİ 

Yoğun kar yağışı nedeniyle Okmeydanı Piyalepaşa Bulvarı’nda araçlar yolda kaldı. Bazı araçların yolda kalması nedeniyle arkadaki araçlar da gidemeyince yoğunluk oluştu. Araçların zincir taktığı görüldü. Çağlayan istikametine ilerlemeyen araçların ters yöne girerek geri döndükleri görüldü.
 
İSTANBUL YÖNÜ TRAFİĞE KAPANDI 

Kocaeli'nde etkili olan yoğun kar yağışı sonucu TEM'in Dilovası Mevkii'nde araçların kayması sonucu meydana gelen kazalar nedeniyle İstanbul yönü ulaşıma kapandı. Saat 08.30 sıralarında karayolunun kapanması üzerine çok sayıda kurtarma ekibi sevk edildi. Kapanan karayolunda uzun araç konvoyu oluşurken trafik ve karayolları ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Kocaeli'nde kar kalınlığı yer yer 15 santimetreye ulaştı.
METEOROLOJİ'DEN SON TAHMİN 

Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergün Güler, Karadeniz üzerinden gelen hava kütlesi ve saatteki hızı 40  kilometreyi aşan kuvvetli poyrazın havayı soğutmasıyla sıcaklığın hızlıca 4  derecelerin altına düştüğünü söyledi. Güler, karın bugün de aralıklarla sürmesinin ve zaman zaman tipi şeklinde yoğun olarak devam etmesinin beklendiğini dile getirerek, yeni yılın ilk  saatlerinde de yağışın yoğun olarak görüleceğinin tahmin edildiğini kaydetti. Ergün Güler, deniz üzerinden gelen nemli havanın etkisiyle zaman zaman  karla gök gürültüsünün de duyulacağı İstanbul'da, yağışın 1 Ocak Cuma günü sabah saatlerinde de etkilisin sürdüreceğine işaret ederek, şöyle devam etti: 
  
KRİTİK UYARI: 20 CM OLABİLİR 
  
Bugün saatlerinde İstanbul il genelinde beyaz örtü  görüleceğini, kar kalınlığının şehir merkezlerinde 10, yüksek yerlerde ise 15-20  santimetreyi geçeceğini söyleyebiliriz. Cuma sabah saatlerinde ise kar yüksekliğinin şehir merkezlerinde yer yer 20, yüksek kesimlerde ise 40-50  santimetreye kadar ulaşacağını beklemekteyiz. Kuvvetli rüzgarın etkisiyle yer yer  tipi olarak görülecek yoğun kar yağışlarıyla sıcaklıklar da sıfır derecenin  altına düşeceğinden, buzlanma ve don nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara  karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını öneriyoruz.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız