Güncel

İstanbul'da 8 katlı bina çöktü; 2 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi kurtarıldı

Çöken binada 43 kişinin kaydının bulunduğu belirtildi.

7 Şubat 2019 Saat: 01:18
İstanbul'da 8 katlı bina çöktü; 2 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi kurtarıldı
İstanbul'da 8 katlı bina çöktü; 2 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi kurtarıldı

İstanbul Kartal'da 8 katlı 14 daireli bina çöktü. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, olayda 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 kişinin yaralı olarak kurtarıldığını duyurdu. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğunu kaydeden Yerlikaya, binanın 3 katının kaçak olduğunu ve binada 43 vatandaşın kayıtlı olduğunu söyledi. Yerlikaya enkaz altında kalan 9 yaşındaki bir çocuk ile iletişim kurulduğunu kurtarma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği de  yayın yasağı getirdi.

Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema sokak üzerinde bulunan 8 katlı bina, saat 16:00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle çöktü.  Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.İlk belirlemelere göre, 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi enkaz altından yaralı olarak kurtarıldı. Binadaki tüm dairelerin dolu olduğunu ileri sürüldü.

İstanbul Valisi'nden açıklama: 7 yaralı kurtarıldı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 1'i ağır 7 yaralının enkazdan çıkarıldığını, kurtarma ekiplerinin 9 yaşında bir çocuk ile iletişim kurduğunu ve çocuğu kurtarma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Yerlikaya,  "Muhammet Alemdar'ımız, 9 yaşında, kendisiyle devamlı görüşüyoruz. Dua edelim, onu oradan sağlıkla inşallah kurtaracağız" dedi.

Öte yandan İstanbul Valiliği, enkazdan çıkarılan yaralıların kimliğini kamuoyu ile paylaştı. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle:

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız