Ekonomi

İstanbullu yüzde 20, gelirin yarısını alıyor

İstanbul'daki gelirden kimin ne kadar aldığına dair hesaplamalar yapıldı. Yapılan hesaplamalar neticesinde İstanbul'da ikamet eden bireylerin yüzde 20'lik kısmı gelirin yarısını alıyor.

6 Aralık 2017 Saat: 15:01
İstanbullu yüzde 20, gelirin yarısını alıyor
İstanbullu yüzde 20, gelirin yarısını alıyor

İstanbul'daki gelirden kimin ne kadar aldığına dair hesaplamalar yapıldı.  Yapılan hesaplamalar neticesinde İstanbul'da ikamet eden bireylerin yüzde 20'lik kısmı gelirin yarısını alıyor.

İstanbul'daki gelirden kimin ne kadar aldığına dair hesaplamalar yaptıklarını açıklayan İstanbul Üniversitesi (İÜ) İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Şeker, İstanbul'da ikamet eden bireylerin yüzde 20'lik kısmının gelirin yarısını aldığını, geriye kalan yüzde 80'lik kısmın ise diğer yarısından yararlandığını söyledi.

Hanehalkı Aylık Ortalama Gelir 4 bin 308 TL

Yapılan "Mahallem İstanbul Projesi" kapsamında İstanbul'da yaşayan bireylerin gelir dağılımları incelendi.  Yapılan incelemelere göre İstanbul'da yaşayan bireylerin hane halkı gelirlerinin ortalaması aylık bazda 4 bin 308 Türk Lirasına tekabül ediyor. Bu tutar yıllı bazda incelendiği zaman ise 51 bin 696 Türk Lirasına tekabül ediyor.

İlçeler Arasında Farklar Çok Fazla!

Söz konusu hane halkı gelirler ilçe bazında değerlendirildiği zaman ise farklar oluşuyor. Beşiktaş, Şişli, Üsküdar, Kadıköy, Sarıyer ve Bakırköy'deki hanehalkı gelir düzeyinin yüksek olduğunu söyleyen Şeker,  Beşiktaş'ta aylık bazda ortalama hanehalkı gelirinin 10 bin 560 Türk Lirası, Kadıköy'de 9 bin 25 Türk Lirası, Bakırköy'de 8 bin 845 Türk Lirası, Şişli'de 7 bin 822 Türk Lirası, Sarıyer'de 7 bin 308 Türk Lirası olduğunu, Üsküdar'da ise 6 bin 987 Türk Lirası olduğunu söyledi.  Aylık ortalama hanehalkı gelirlerin düşük olduğu bölgeler arasında ise Arnavutköy, Çatalca, Sultanbeyli ve Sultangazi olduğunu söyleyen Şeker, sırası ile hanehalkı gelirlerinin ortalamasının 2 bin 30 Türk Lirası, 2 bin 128 Türk Lirası, 2 bin 172 Türk Lirası ve 2 bin 187 Türk Lirası olduğunu açıkladı.

Kaynak:finanshaber

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız