Güncel

İzmir'de 37 Eğitim Sen üyesine 29 Aralık gözaltısı

İzmir’de 29 Aralık 2015’te barış talebiyle 1 günlük greve katılan 37 Eğitim Sen üyesi gözaltına alındı.

25 Ocak 2017 Saat: 21:53
İzmir'de 37 Eğitim Sen üyesine 29 Aralık gözaltısı
İzmir'de 37 Eğitim Sen üyesine 29 Aralık gözaltısı

29 Aralık 2015 tarihinde aralarında KESK'in de bulunduğu emek ve demokrasi güçlerinin barış talebiyle yaptığı bir günlük greve katılanlara yönelik gözaltı süreçleri devam ediyor.

İzmir'de Kemalpaşa Cumhuriyet Savcılığı, 29 Aralık tarihinde yapılan grevi, "yasadışı ve teröre destek eylemi" olarak değerlendirerek, ilçede eyleme katılanlara yönelik soruşturma başlattı. Başlatılan soruşturma kapsamında bu sabah evine TEM polislerince baskın yapılan 37 öğretmen gözaltına alındı. Gözaltına alınanların Terörle Mücadele Şubesine götürüldüğü öğrenildi.

KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Bahri Akkan, KESK'in aldığı karar üzerine 29 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirilen iş bırakma eylemine katılan İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki Eğitim Sen üyelerinin dün gece gözaltına alınması üzerine yazılı açıklama yaptı.

Gözaltı işleminin sendikal bir eylemin teröre destek ve propaganda eylemi şeklinde gösterilerek yapıldığını ileri süren Akkan, "Yapılan gözaltı işlemi tamamen kanunsuz bir işlem olmanın yanı sıra İzmir’de oynanan kara mizaha konu oyunun bir parçası olma özelliği taşımaktadır. Ulusal ve uluslararası hukuk çerçevesinde KESK’in aldığı eylem kararına katılmak suç gösterilmeye çalışılarak, eyleme katılanlarda bu tür gözaltı, soruşturma gibi işlemlerle suçlu gibi gösterilmeye çalışılmaktadır. İzmir’de toplumsal muhalefete ve özellikle KESK’e yönelik bir cadı avının sonucunda yapılan bu gözaltılar Anayasa oylamasında ‘hayır’ diyenlere ve diyecek olanlara bir gözdağıdır. " dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız