Güncel

Kamudaki İhraçlara karşı dört demokratik kurumdan ortak çağrı

Hükümetin 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlattığı ihraç uygulamasına dört örgütten ortak tepki geldi.

6 Eylül 2016 Saat: 21:41
Kamudaki İhraçlara karşı dört demokratik kurumdan ortak çağrı
Kamudaki İhraçlara karşı dört demokratik kurumdan ortak çağrı

Bugün(06.09.2016) saat: 12.30’da İstanbul Tabip Odası’nda yapılan açıklamaya Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, SES Eş Başkanı İbrahim Kara, TTB Genel Başkanı Raşit Tükel ve TİHV Genel Başkanı Şebnem Korur Fincancı katıldı.

Dört örgüt adına yapılan ortak açıklamayı okuyan TTB Genel Başkanı Raşit Tükel, “darbe fırsatçılığının Türkiye’nin geleceğini karartmasına izin vermeyeceğiz” diyerek ihraçların hukuksuzluğuna dikkat çekmiş ve şunları ifade etti:

“Hükümet bizlerin tüm uyarılarına rağmen darbeye karşı mücadelede demokrasi yöntemlerini değil OHAL’i tercih ettiği için geldiğimiz nokta budur. 1 Eylül gecesinden sonra diyebiliriz ki bir kısmı cezaevinde olan darbecilerin zihniyeti bundan böyle kamu idaresine egemen olmuştur. Darbecilerle olduğu gibi bu zihniyetle de mücadele edeceğiz, asla boyun eğmeyeceğiz.”

Hukuki ve somut deliller olmaksızın haksız biçimde ihraç edilenlerin görevlerine hızla iade edilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, “bu hukuksuzluğun mimarları hesap verene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” denildi.

Yapılan açıklamanın ardından söz alan Genel Başkanımız Kamuran Karaca ise “Yıllardır iktidarın ve onun toplum içindeki siyasi uzantılarının pervasız saldırılarına, iftira ve suçlamalarına itiraz eden, sesi yükselten her birey, her kurum “bertaraf” edilmesi gereken potansiyel hedef olarak belirlenmiştir.” diyerek hükümetin OHAL hukukunun arkasına sığındığını ifade etti.

Milli Eğitim bünyesindeki ve yükseköğretim alanındaki sendikamız üyelerinin de bu ihraç dalgasına yerleştirildiğini belirten Karaca, “Eğitim ve bilim emekçileri, darbeci zihniyetten hiçbir farkı olmayan, korkutmak ve sindirmek amaçlı olarak gündeme getirilen bu tür hukuk dışı girişimlere pabuç bırakmayacak kadar köklü bir mücadele geleneğine sahiptir. Haksız ve hukuksuz biçimde ihraç edilen üyelerimiz görevlerine iade edilmelidir. Eğitim Sen, nereden ya da kimden gelirse gelsin, eğitim ve bilim emekçilerinin örgütlü mücadelesini hedef alan, iktidarın baskıcı ve anti demokratik uygulamalarına zemin hazırlayan her türlü girişim ve saldırının karşısında hukuksal ve örgütlü mücadelesiyle durmayı sürdürecektir.” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız