Çevre

Kartal Belediyesi’nin geri dönüşüm eğitimleri hız kesmeden devam ediyor

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, Sabri Taşkın İlkokulu öğrencilerinin hazırladıkları çevreci sergiyi ziyaret etti ve minik çevrecilere geri dönüşüm hakkında bilgi verdi.

12 Haziran 2019 Saat: 12:07
Kartal Belediyesi’nin geri dönüşüm eğitimleri hız kesmeden devam ediyor
Kartal Belediyesi’nin geri dönüşüm eğitimleri hız kesmeden devam ediyor

Kartal’da bulunan Sabri Taşkın İlkokulu’nun bahçesinde ziyarete açılan sergiye, Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars ile birlikte Sabri Taşkın İlkokulu öğretmenleri ve öğrencileri katıldı. Öğrencilerin, 2018-2019 eğitim öğretim yılı boyunca dâhil oldukları uluslararası “e twinning” projelerinde hazırladıkları ürünlerin yer aldığı sergide; sanat, doğa ve çevre ile ilgili çalışmalar meraklıları ile buluşuyor. Sergiyi ziyaret eden Dr. Dilek Kars ise, öğrencilere geri dönüşümün önemiyle ilgili bilgiler verdi.

Kartal Belediyesi’nin hayata geçirdiği projelerin çocukların çevre bilincinin arttırılmasına önemli katkı sağladığını vurgulayan Öğretmen Gönül Ayar Ünal, “Proje başladığı günden itibaren Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, okulumuza ve öğrencilerimize desteklerini hiç eksik etmedi. Kartal Belediyesi ile öğrencilerin bilinçlendirilmesi konusunda sürekli ortak projeler yapıyoruz ve bu projelerde ortak hareket etmekten son derece memnunuz.” dedi.

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, ''Projenin başlangıç aşamasında, Öğretmenimiz Gönül Ayar Ünal’ın talebiyle öncelikle öğrencileri bilgilendirici seminerler düzenleyip, atık sanatı ile ilgili örnek tasarım çalışmaları gösterip, öğrenciler ile birlikte hareket ettik. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in de vizyonuna uygun olarak çevre ile ilgili farkındalık yaratan ve eğitici çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Biz biliyoruz ki geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımızı eğitmek ve bu konuda bilgilendirme çalışmalarını hayata geçirmek, ağaç yaşken eğilir mantığıyla oldukça yerinde bir uygulamadır.” dedi.

Sağlıklı bir yaşam için sağlıklı bir çevrenin şart olduğunu dile getiren Dr. Dilek Kars, “Sevgili öğrenciler, doğayı dinleyin, koklayın derin bir nefesi ciğerlerinize çekin hala ciğerlerinizi doldurabilecek kalitede temiz hava bulabildiyseniz. Gözlerinizi denizin mavisi, ormanın yeşilinde dinlendirin. Çıplak ayakla toprağa basın, toprağı elleyin, koklayın. Belki de özlediğiniz unuttuğunuz ya da önceden hiç yaşamadığınız bir huzuru, sakinliği, dinginliği yakalayacaksınız. Şehir hayatına göre doğanın ne kadar sessiz, havanın ne kadar temiz, ortamın ne kadar güzel olduğunu fark edeceksiniz. Gerçekleri bir de doğa içinde sorgulamayı deneyin.” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız