Güncel

Katliamı anlatan SES takvimi ‘sakıncalı’ bulundu

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın hazırladığı takvim, Ankara katliamıyla ilgili resim ve yazılardan dolayı sakıncalı bulundu.

21 Ocak 2016 Saat: 23:15
Katliamı anlatan SES takvimi ‘sakıncalı’ bulundu
Katliamı anlatan SES takvimi ‘sakıncalı’ bulundu

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın hazırladığı takvim, Ankara katliamıyla ilgili resim ve yazılardan dolayı sakıncalı bulundu. Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi hastanede bulunan takvimleri kaldırttı. Hastanede çalışan sağlıkçılar ise uygulamayı protesto etti.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Bakırköy Şubesi’nin  çağrısıyla başhekimlik önünde bir araya gelen sağlık emekçileri uygulamayı, “Katillerden hesabı emekçiler soracak”, “Başhekimlik elini sendikamdan çek” sloganlarıyla protesto etti.

Sağlıkçılar adına açıklama yapan işyeri temsilcisi Sadık Çayan, hazırladıkları takvimin ilk önce BİTAM binasından indirildiğini ardından hastanedeki tüm bölümlerin aranarak hazırladıkları tüm masa ve duvar takzimlerinin indirtildiğini aktardı. Bazı servislerede takvimlerinin yerine başka sendikaya ait takvimler asıldığı bilgisini de veren Çayan, “Başhekimlik, takvimin ilk sayfasındaki 10 Ekim Ankara Katliamı’nda ölen arkadaşlarımızın resimleri olan ve ‘Katilleri tanıyoruz, unutmayacağız; hesabını soracağız, barış ve demokrasiyi getireceğiz’ yazan kısmı sorunlu bulduklarını söyledi” diye konuştu.

İşyeri temsilcisi Ebru Erbulan ise “Bu takvimlerin indirilmesi bizim yaşam alanlarımıza koyulan bir ablukadır. Biz sendikal haklarımızı kolay kazanmadık. Arkadaşlarımızın kanlarını geride bırakarak kazandık bu hakları. Bu baskılar bizi yıldıramaz” dedi. 

Eyleme destek veren SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara açıklamanın ardından hastane yetkilileriyle görüştü.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız