Güncel

KESK'liler SGK önünde oturma eylemi yaptı

HAL kararnamesi ile ihraç edilen kamu emekçileri SGK'nin İstanbul İl Müdürlüğü'nün Fındıklı'daki binası önünde oturma eylemi gerçekleştirdi.

20 Nisan 2017 Saat: 19:27
KESK'liler SGK önünde oturma eylemi yaptı
KESK'liler SGK önünde oturma eylemi yaptı

KESK İstanbul Şubeler Platformu'nun çağrısıyla OHAL kararnamesi ile ihraç edilen kamu emekçileri Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İstanbul İl Müdürlüğü'nün Fındıklı'daki binası önünde oturma eylemi gerçekleştirdi. 

Burada ilk  olarak konuşan SGK emekçisi Aziz Özkan,  kendilerinin 15 temmuz sonrası darbeyle mücadele eden emekçiler olduğunu belirterek şunları aktardı: "Onlar soruları çaldığında onlara karşı duran bizlerdik. 9 yılımı buraya verdim. Halka hizmet için her gün kendimizi geliştirdik. 5 üniversite bitirdim. Çünkü halkın yasalar karşısında ezilmemesini, halkın sağlıktan parasız faydalanmasını istedik, suçumuz bu."

Basın metnini KESK Üyesi Kadri Kılıcı okudu. Kılıcı, birçok KESK üyesinin OHAL sürecinde ihraç edildiğini söyledi, gayri meşru referandum sonucu ile OHAL'in kalıcılaştırılmak istendiğine dikkat çekerek şunları söyledi:  "Sendikal hak ve özgürlükler KHK’lar yoluyla ortadan kaldırılmıştır. Açık ki konfederasyonumuz, sendikalarımız ve üyeler bu yolla biat etmeye zorlanmakta, sendikal eylem ve etkinliklerimizden dolayı pişman ettirilmeye çalışılmaktadır. Üyelerinin hak ve çıkarlarını korumakla, geliştirmekle görevli her sendikanın, her konfederasyonun yapması gereken sendikal faaliyetlerimiz darbe girişimi fırsatçıları tarafından açığa almaların, ihraçların, gözaltı ve tutuklamaların gerekçesi haline getirilmektedir" diye konuştu. 

“savunma hakkı”nın bile engellendi. Kamu emekçilerinin iş güvencesinin ortadan kaldırılması için çaba harcanıyor. Hukuk'un en temel ilkelerini ayaklar altına alındı. Bugün  oturma eylemimizi gerçekleştirdiğimiz SGK’de emekçilerin haklı taleplerinin onurlu sesi olan sendikamızın üyeleri; ilgili kurumlara liyakatsiz ve hukuksuz bir şekilde atanan çoğu Memur- Sen üyesi yöneticilerin belirlediği listelerle işten atılmıştır. Çoğu cemaatle ilişkili yöneticilerin kendilerini gizlemek ve hedef saptırmak için üyelerimizi hedefe koydukları açık olup, tüm kamuoyu bilmelidir ki bu hukuksuz uygulamalara aracılık eden yöneticiler er ya da geç bunun hesabını emekçilere vermek zorunda kalacaklardır.'Hak verilmez alınır, haklar yasalardan önce gelir!' diyerek kurduğumuz sendikalarımız ve kamu emekçilerinin haklı mücadelesi Kanun Hükmünde Kararnameler ile teslim alınamaz. Asla teslim olmayacak sonuna kadar direneceğiz."

Eylem sloganlarla son buldu.
 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız