Güncel

Köy Enstitülü eğitimci şairden yaşama dair dizeler

1998’de yaşama veda eden Ahmet Biber’ in şiirleri Ailesi tarafından derlenerek yayına hazırlandı. Kitaptaki şiirler

4 Eylül 2016 Saat: 00:30
Köy Enstitülü eğitimci şairden yaşama dair dizeler
Köy Enstitülü eğitimci şairden yaşama dair dizeler

Köy Enstitülü Eğitimci Ahmet Biber’ in şiirleri “Gidene de Gelmek Var” adıyla Artikel Yayıncılık’tan çıktı. Artvin, Kars, Giresun’ da öğretmenlik ve ilköğretim müfettişliği yapan Biber’ in, Anadolu aydınlığı duyarlılığıyla kaleme aldığı dizeleri 6 Eylül’ de şiir severlerle buluşuyor.

 

1998’de yaşama veda eden Ahmet Biber’ in şiirleri Ailesi tarafından derlenerek yayına hazırlandı. Kitaptaki şiirler, 1953 ile 1996 yılları arasında yazılmış.

 

Ahmet Biber, eğitimci kimliğiyle yaşadığı toplumunun gerçeklerini, aşkı, doğayı, insanı ifade etmede şiirle yol almış. “Şiir ayakta yazılır, ayakta okunur” söylemine uyarak şiirle yaşamayı, paylaşmayı  ve  konuşmayı  yaşam  ilkesi  olarak  benimsemiş.

 

Okur bu şiirlerde, yaşamı boyunca, felsefeden aşka, ülke gerçeğinden kendi gerçeğine ne varsa gören, duyan, düşünen, duygulanan bir insanın dizelere döktüğü dünyasının içtenliğine tanık oluyor.

 

Kitapta Eğitimci-Şair Biber’ in yaşamından kesitler de aktarılıyor. Şair dostları ve yakınlarının onun anısına kaleme aldığı dizeler ve anılarla aile albümünden fotoğraflar da okura sunuluyor.

 

Artvinli doğa dostu, hümanist, eğitimci şair Ahmet Biber’ in “Gidene de Gelmek Var” kitabının 1. baskısının geliri, Ailesi tarafından Cerattepe’ de yaşam ve doğasını koruma uğraşısı içinde olan Artvin halkına manevi ve maddi destek için Yeşil Artvin Derneği’ne bağışlanmış.

 

Kitap Artikel Yayıncılığın yanı sıra, D&R, İdefix ve Kitapyurdu gibi  internet satış  kanalları üzerinden de temin edilebilecektir.

 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız