Güncel

Küçükyalı karayolları arazisinin satışına potesto

7 Haziran 2016 tarihinde (bugün) ikinci tur ihaleye çıkılan Emlak Konut İstanbul Maltepe Küçükyalı ihalesini Tahincioğlu kazandı.

7 Haziran 2016 Saat: 22:38
Küçükyalı karayolları arazisinin satışına potesto
Küçükyalı karayolları arazisinin satışına potesto

Tahincioğlu Gayrimenkul, Emlak Konut GYO tarafından ilk turu 26 Mayıs 2016 tarihinde düzenlenen ve 7 Haziran 2016 tarihinde (bugün) ikinci tur ihaleye çıkılan Emlak Konut İstanbul Maltepe Küçükyalı ihalesini kazandı. Tahincioğlu, arsa satışı karşılığı toplam gelir olarak 3 milyar 626 milyon TL ve bu rakamın yüzde 42'sine tekabül eden 1 milyar 527 milyon TL’yi arsa payı olarak vermeyi taahhüt etti.

İlk ihalesi 26 Mayıs'ta yapılan ve 2. etabı 7 Haziran'a ertelenen 132 dönümlük Küçükyalı karayolları arazisi ihalesi arazinin imara açılarak bölgenin betona boğulmasına karşı olan semt sakini bir grup tarafından basın açıklamasıyla ve atılan sloganlarla protesto edildi.

Altıntepe Düşünceden Eyleme Platformu, Maltepe Forumu ve DİREN KÜÇÜKYALI grubu ortak basın açıklaması yaparak; ihale sürecindeki hukuksuzluklara vurguda bulundular. İhalenin iptal edilerek arazinin park ve deprem toplanma alanı olarak kullanılması ve kamu ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmak üzere Maltepe Belediyesine devredilmesini talep ettiler. Halka duyarlı olma ve mücadeleye katılma çağrısında bulundular. Ortak basın açıklamasını grup sözcülerinden Hüseyin Ayvataş okudu. Yine grup sözcülerinden Tamay Önay Polat, Ali Kemal İpek, Halet Ataş, Cengiz Arı mücadele azimlerini, hukuksuzluğu ve doğa tahribatının sonuçlarını konu alan birer konuşma yaptılar.



YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız