Çevre

Maden projeleriyle ekolojik katliam ortaya çıkacak

DERSİM - Dersim’in 11 bölgesinin maden sahasına dönüştürülmek istenmesine tepki gösteren Munzur Özgür Aksın Meclisi, maden projeleriyle ekolojik katliamın ortaya çıkacağı uyarısında bulundu.

24 Eylül 2020 Saat: 07:17
Maden projeleriyle ekolojik katliam ortaya çıkacak
Maden projeleriyle ekolojik katliam ortaya çıkacak
Dersim’de Munzur Özgür Aksın Meclisi, kentin 11 bölgesinin maden sahasına dönüştürülmek istenmesine ilişkin Sanat Sokağı’nda açıklama yaptı. “Çevremize, doğamıza, kültürümüze ve inancımıza karşı saldırılara dur diyelim” yazılı pankartın açıldığı açıklamada, Dersim Barosu Başkanı Kenan Çetin konuştu.  
Çetin, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün (MAPEG) 2019 yılından bu yana 2 bin 685 noktada maden ruhsatı ilanı yaptığını hatırlattı. Sermayenin şimdi de Dersim coğrafyasını hedef aldığını dile getiren Çetin, “Bugün Ankara’da içinde 8 arama, 3 işletme olmak üzere toplam 11 ihale yapılıyor. Milli Parkın büyüklüğü 42 bin hektardır. Ruhsatlandırılan saha, milli park sınırlarından daha geniş bir sahaya denk düşmektedir. Hem Milli Parkın bir bölümü, hem de Milli Park dışındaki köyler, mezralar Karaoğlan, Cevizlidere, Sin ve Mamles ve birçok köy yer almaktadır” dedi. 
‘GERİ DURMAYACAĞIZ’ 
Endemik tür barındırması bakımından Munzur Vadisi Milli Parkı’nın Türkiye’nin en zengin yeri olduğunu belirten Çetin, 2 bine yakın bitki türü saptandığını ve bunların yüzde 20’sine yakın endemik olduğunu vurguladı. Yaban hayatı bakımından bölgenin eşsiz bir doğaya sahip olduğunu ifade eden Çetin, “Soruyoruz, kimden rızalık aldınız? Maden projelerinin gerçekleştirilmesi halinde tam bir ekolojik katliam ortaya çıkacağı çok açık. Çevremizi, doğamızı, kültürümüzü, inancımızı, kimliğimizi, dünyanın bütün doğal miraslarını korumaktan asla geri durmayacağız” şeklinde konuştu.
 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız