Güncel

Ocak’ta iş cinayetlerinde 161 işçi hayatını kaybetti

İSİG’in Ocak raporuna göre, geçtiğimiz ay en az 161 işçi iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. 8 aylık OHAL süreci iş cinayetlerinde artışa neden oldu.

4 Şubat 2017 Saat: 14:59
Ocak’ta iş cinayetlerinde 161 işçi hayatını kaybetti
Ocak’ta iş cinayetlerinde 161 işçi hayatını kaybetti

İş cinayetleri 2017’de de hız kesmeden devam ediyor. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisinin verilerine göre 2017’nin ilk ayında 161 işçi, iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. Daha önceki senelerin ocak ayına bakıldığında, iş cinayetlerinde ciddi bir artış gözüküyor.

İSİG’in hazırladığı rapora göre ocak ayında yaşamını yitiren 161 emekçinin 149’u işçi, memur statüsünde çalışan ücretlilerden; 1’i çiftçilerden/küçük toprak sahiplerinden ve 11’i esnaflardan olmak üzere 12’si kendi nam ve hesabına çalışanlardan oluşuyor. Ocak ayında yaşanan iş cinayetlerinde dikkat çeken, metal iş kolunda yaşanan iş cinayetlerindeki artış oldu.

İş cinayetlerinin nedenleri olarak ilk üç sıra yine trafik/servis kazası, ezilme/göçük ve yüksekten düşmeler oldu. Aşırı çalışmanın bir sonucu olarak kalp krizleri ve beyin kanamaları ise dördüncü sırada yer aldı. İş cinayetleri Türkiye’nin 50 şehrinde yaşandı. 25 ölümün yaşandığı İstanbul’u 12 ölümle İzmir, 8’er ölümle Antalya ve Konya, 6’şar ölümle Bursa ve Urfa takip etti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız