Güncel

PKK kaçırdığı 3 gazeteciyi serbest bıraktı

PKK Mardin'in Nusaybin ilçesinde Anadolu Ajansı için çalışan 3 gazeteciyi kaçırdı.

21 Şubat 2016 Saat: 19:04
PKK kaçırdığı 3 gazeteciyi serbest bıraktı
PKK kaçırdığı 3 gazeteciyi serbest bıraktı
Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde haber takibi yapan Anadolu Ajansı'nın 3 muhabiri, hendek ve barikatların bulunduğu Yenişehir Mahallesi'nde PKK 'lılar tarafından kaçırıldı.

Nusaybin ilçesinde haber takibi için bulunan Anadolu Ajansı'ndan muhabir Rauf Maltaş, kameraman Kenan Yeşilyurt ve foto muhabiri Onur Çoban'ın cuma günü hendek ve barikatların bulunduğu Yenişehir Mahallesi'ne gittikleri ve kendilerinden bir daha haber alınamadığı belirtildi. Gazetecilerin orada bulunan PKK'lılar tarafından kaçırıldığı ve bilinmeyen bir adrese götürüldüğü öğrenildi. 
Nusaybin'de cuma günü kaçırılan Anadolu Ajansı muhabirleri Rauf Maltaş, kameraman Kenan Yeşilyurt ve foto muhabiri Onur Çoban, bugün öğle saatlerinde Nusaybin'de serbest bırakıldı.

Gazeteciler, Anadolu Ajansı ekibini HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan ve ilçedeki gazetecilerin yanında bıraktı. HDP Milletvekili Atalan, serbest bırakılan gazetecilerle birlikte Nusaybin Kaymakamlığı'na gitti. Milletvekili Atalan, "Şimdi onları teslim alıyoruz. Kendilerine hiçbir baskı, darp ve herhangi bir şey yapılmadığını öğrendik" dedi. 
Bu arada PKK'lıların, serbest bıraktıkları gazetecilerin kamera ve fotoğraf makinelerine el koyduğu ortaya çıktı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız