Güncel

Rabia ana mücadeleden vazgeçmiyor

Yeşilyol’u da kapsayan yürütmeyi durdurma kararı çevrecilere umut oldu. Direnişin öncü isme Rabia Ana ‘Torunlar adına sevindim’ dedi.

16 Ocak 2016 Saat: 08:57
Rabia ana mücadeleden vazgeçmiyor
Rabia ana mücadeleden vazgeçmiyor

TEMA Vakfı’nın açtığı davada Danıştay’ın Yeşil Yol Projesi’ni de kapsayan Karadeniz Bölgesi’ndeki 6 ilin Çevre Düzeni Planı”nda “yürütmeyi durdurma” kararı vermesi bölge halkınca sevinçle karşılandı.

Direnişin simgesi haline dönüşen ‘Rabia Ana’ ismiyle ünlenen Rabia Özcan Cumhuriyet’e konuştu. Mücadeleye devam edeceğini belirten Özcan, “Hukuka sığınmıştık. Olması gereken bir netice. Beklediğimiz sonuç. Bütün annelerin adına mutlu oldum. Gelecekteki tüm torunlar için sevindim” diye konuştu.

Emsal karar olmalı

Özcan’ın oğlu Bülent Bekar da Danıştay’ın kararının kendi açtıkları diğer davalar için emsal bir karar oluşturacağını vurgulayarak “Açtığımız davalarda da aynı sonucu bekliyoruz. Danıştay’ın verdiği karar örnek teşkil ediyor” ifadesini kullandı. Bundan sonraki süreçte de mahkemenin kararlarını “olumlu” beklediklerini belirten Bekar, “Mahkeme kararlarına uyulmasını bekliyoruz” dedi.

Fırtına İnsiyatifi adına konuşan avukat Yakup Okumuşoğlu ise TEMA Vakfı’nı tebrik ederek şöyle konuştu:

“Çevre düzeni planları, planlama sırasında anayasa görevi görür. Çevre düzeni planında olmayan bir projenin planlanması hukuka uygun değildir. Mahkeme kararı da bizim yıllardır söylediğimiz şeyi doğruladı. Bu yöndeki eksikliğe vurgu yaptı. Alınan tüm izin ve ruhsatları çökertti.”

Danıştay bizi doğruladı

Karardan umutlandıklarını söyleyen O komuşoğlu “Bu sonuç, şu anki ve bundan sonraki tüm davalara temel olacaktır. Bizim davalarımızda da yakında bu yönde bir sonuç çıkmasını bekliyoruz. Şu anda mahkeme kararının uygulanmasını sağlamaya çalışacağız. Uygulamaya geçirilen birtakım projeler var, onların durdurulmasını talep edeceğiz. Türkiye ekolojisi açısından değerli bir kazanım. İdarelerin keyfi uygulamalarının önü kapanmış oldu” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız