Güncel

Raul Castro, Fidel'in vasiyetini açıkladı: İsmimi bir yerlere vermeyin

Küba Devlet Başkanı Raul Castro, kardeşinin kişi kültü yaratmaktan sakınma isteğine uyarak, Küba hükümeti olarak sokaklara, anıtlara Fidel adının verilmesini yasaklayacaklarını duyurdu.

4 Aralık 2016 Saat: 15:16
Raul Castro, Fidel'in vasiyetini açıkladı: İsmimi bir yerlere vermeyin
Raul Castro, Fidel'in vasiyetini açıkladı: İsmimi bir yerlere vermeyin

25 Kasım 2016 günü yaşamını yitiren Küba Devrimi’nin lideri Fidel Castro’nun külleri, bin kilometre ve dört gün süren bir yolculuğun ardından, cenaze töreninin yapılacağı Santiago de Cuba kentine ulaştı. Cenaze töreninde konuşan Küba Devlet Başkanı Raul Castro , sosyalist prensipleri devam ettirme sözü verirken, kardeşi Fidel Castro'nun bir vasiyetini açıkladı.

"SOKAKLARA, ANITLARA, FİDEL'İN ADININ VERİLMESİNİ YASAKLAYACAĞIZ"
Etkinlikte konuşan Küba Devlet Başkanı Raul Castro, kardeşinin kişi kültü yaratmaktan sakınma isteğine uyarak, Küba hükümeti olarak sokaklara, anıtlara Fidel adının verilmesini yasaklayacaklarını duyurdu.
Santiago’da toplanan Kübalılara seslenen Raul Castro, Ulusal Meclis’in gelecek oturumunda, kardeşinin bu istediğini hayata geçiren bir kanun yapacağını söyledi.

Fidel Castro, yaşarken ve görevdeyken, adının kamusal alanlar dışında tutmaya özen gösterdi. Her zaman kişi kültü üretilmesine karşı olan Castro, bu görüşüyle biraz çelişen bir şekilde, Küba’nın birçok yerine devrimci dostları Camilo Cienfuegos ve Ernesto Che Guevara’nın imajlarının yerleştirilmesine olanak tanıdı. Castro'nun külleri bugün toprağa verilecek.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız