Güncel

Reno'da 9 kişi yeniden gözaltına alındı

Reno'daki eylemler nedeniyle dün 13 kişiyi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan 9 kişi bugün yeniden gözaltına alındı.

2 Mart 2016 Saat: 11:13
Reno'da 9 kişi yeniden gözaltına alındı
Reno'da 9 kişi yeniden gözaltına alındı

Bursa, İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri, dünkü eylemler nedeniyle "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet ve polise mukavemet" suçlamasıyla 13 kişiyi gözaltına aldı. Bu arada dün gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan 9 kişi de yeniden gözaltına alındı.

Bursa Olay’n haberine göre, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri de sosyal medyada metal işçileri adına açılan bir sayfada, “işçilerin eylem yapmaları ve iş bırakmaları için provokatif paylaşımlarda bulunduğu” iddiasıyla D.G ve Y.D'yi, "suç işlemeye tahrik" suçundan, adreslerinde gözaltına aldı.

22 işçinin sözleşmeleri feshedilmişti

Oyak Renault Fabrikası'nda işten çıkarılan arkadaşlarına destek olmak amacıyla dün iş yerinin önünde toplanan işçiler Mudanya karayolunda eylem nedeniyle polis müdahalede bulunmuş, 9 kişi gözaltına alınmıştı. İşçiler, emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Fabrikada sözleşmeleri feshedilen 10 işçinin ardından, dünkü eylemler nedeniyle haklarından disiplin soruşturması yürütülen 12 kişinin daha işine son verilmiş, böylece fabrikada sözleşmeleri feshedilen işçi sayısı 22'ye yükselmişti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız