Güncel

Rize’de emek örgütlerinden Çaykur’un devrine tepki

Çaykur’un Varlık Fonuna devredilmesine tepki gösteren Rize'deki emek örgütleri, bölgede insanların aç kalacağı uyarısında bulundu.

15 Şubat 2017 Saat: 13:17
Rize’de emek örgütlerinden Çaykur’un devrine tepki
Rize’de emek örgütlerinden Çaykur’un devrine tepki

Tek Gıda-İş Sendikası Rize Bölge Başkanlığı, Çaykur’un Varlık Fonu’na devredilmesine karşı açıklama yaptı. Açıklamaya, Tek-Gıda İş Rize Şubesi, DİSK Gıda-İş Rize Temsilciliği, Birleşik Kamu-İş Rize Temsilciliği, Belediye-İş Rize Temsilciliği, Eğitim Sen, Tüm Bel-Sen Rize Temsilciliği, Haber Sen Rize Temsilciliği, ESM Trabzon Bölge Başkanlığı, ADD Rize Şubesi, ASD Rize Şubesi ve ÇAYSEN Rize Temsilciliği yöneticileri katıldı.

1 MİLYON KİŞİ ETKİLENECEK

Doğu Karadeniz’de doğrudan ya da dolaylı olarak 1 milyondan fazla insanın bu durumdan olumsuz etkileneceği, Çaykur’un Varlık fonuna devredilmesinin özelleştirmeden daha beter bir uygulama olduğu vurgulandı.

Açıklamada şöyledenildi:  “Çaykur’un bütün mal varlıkları sorgusuz sualsiz ipotek edilebilecek ve teminat gösterilebilecektir. Varlık Fonunun hiçbir tasarrufu denetime tabi olmayacak, 5 kişilik yönetimi Çaykur’la ilgili tüm kararları keyfine göre alabilecektir. Çaykur, bütünüyle denetlenemeyecek bir yapının eline verilmiştir. Çaykur’un başta İstanbul paketleme fabrikasına ait 70 dönümlük arazisi ile farklı şehirlerdeki onlarca arazisi önümüzdeki dönem ipotek olarak gösterilecektir”.

REFARANDUM YAPILSIN

Açıklamada, “210 bin üreticisi olan Çaykur’u bir gecede fona devretmek yerine üretici ve çalışanlarıyla referandum yapsaydınız. Her şeyi halka sormanın faziletine inandığını söyleyenlerin bu konuda üreticinin ve Çaykur çalışanlarının ne düşündüğünü sorması gerekmez miydi? Varlık fonuna devredildikten sonra Genel Müdürlük artık Ankara’dadır. Ankara’dan yönetilecek Çaykur’un; üreticisinin de çalışanının da güvencesi artık kaybolmaya başlamıştır. Sorunlarını çözmek için Rize’de bile muhatap bulamayan çay üreticilerinin bundan sonra Ankara’da hangi birimle temas kuracağı belirsizdir. Biz diyoruz ki,Varlık Fonu Çaykur’un sonu demektir. Çay Rize’siz, Rize Çaykur’suz olmaz. Çaykur yoksa bölge de yok demektir, bir milyon insan aç demektir.”denildi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız