Güncel

Sakharov Ödülü’ne Dündar ve Mungan da aday

Avrupa Parlamentosu tarafından düşünce özgürlüğü alanında verilen Sakharov Ödülü’ne bu yıl Can Dündar ve Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan da aday gösterildi.

9 Temmuz 2016 Saat: 01:33
Sakharov Ödülü’ne Dündar ve Mungan da aday
Sakharov Ödülü’ne Dündar ve Mungan da aday

Avrupa Parlamentosu tarafından düşünce özgürlüğü alanında verilen Sakharov Ödülü’ne bu yıl Türkiye’den, Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Boğaziçi Üniversitesi’nde görevli akademisyen Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan da aday gösterildi.

Sakharov Ödülü

Bianet’in derlemesine göre, 1975 Nobel Barış Ödülü sahibi Andrey Sakharov’un adını taşıyan ödül 1988’den bu yana insan haklarını savunan kişilere veriliyor.

Ödül ilk olarak Nelson Mandela’ya verilmişti

1995 yılında Leyla Zana’ya verilen ödülü bugüne kadar alanlar arasında Alexander Dubcek, Aung San Suu Kyi, Teslime Nesrin, Wei Jingsheng, İbrahim Rugova, BM adına Kofi Annan, Hu Jia gibi isim ve kuruluşlar da bulunuyor.

2011’de Arap Baharı aktivistlerinin layık görüldüğü ödülü, 2012’de İranlı yönetmen, senarist ve yapımcı Cafer Penahi ile İranlı insan hakları savunucusu Nesrin Sotudeh aldı.

Pakistanlı çocuk hakları savunucusu Malala Yusufzay da 2013 yılında ödülün sahibi olmuştu. 2014’te de tecavüz mağdurlarının tedavisinde uzmanlaşmış jinekolog Denis Mukwege’ye verilen ödülü geçen yıl Suudi Arabistanlı blog yazarı Raif Bedevi kazanmıştı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız